Ταυτοποιήθηκαν 28 για τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 15:48
UPD:18:08

A- A A+

Ταυτοποιήθηκαν 28 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012 και προξένησαν βανδαλισμούς, φθορές και λεηλασίες. Πρόκειται για 22 Έλληνες και έξι αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 48 ετών που διαμένουν σε διάφορες περιοχές των νομών Αττικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή κατά περίσταση σε σοβαρά αδικήματα, όπως εμπρησμούς και εκρήξεις, παραβάσεις σχετικά με τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ναρκωτικά και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, κατηγορούνται κατά περίσταση για κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο, για βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για αντίσταση και για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Η ταυτοποίησή τους έγινε μετά τη δημοσίευση από την ΕΛΑΣ φωτογραφιών και βίντεο από το βράδυ των επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε το δεύτερο μνημόνιο, εν μέσω μεγάλης ειρηνικής διαδηλώσης πολιτών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή