Αλ. Παπαρήγα: Σοβαρό πρόβλημα με ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 13:59
UPD:14:00

Για τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων ακόμη και πριν από το Δεκέμβριο, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και η είσπραξη των εισφορών που πρέπει, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Για τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων ακόμη και πριν από το Δεκέμβριο, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και η είσπραξη των εισφορών που πρέπει, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η γ.γ. της ΚΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την κατάσταση στο ΙΚΑ, αλλά και στον ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με τον ΟΑΕΔ τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς το ΙΚΑ του χρωστάει και δεν πρόκειται να καταβάλλει, και απειλούνται κυριολεκτικά τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας». Υποστήριξε επίσης ότι «έχουν αυξηθεί οι γνωστές ''μαϊμουδιές'' που τρέχουν οι δήμοι και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις, να κάνουν προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με συμβάσεις δύο μηνών, άρα αυτοί που δουλέψουν να διαγράφονται από την λίστα των επιδοτούμενων ανέργων».

«Τι νόημα έχει να δουλέψεις για δύο μήνες με 400 ευρώ και να χάσεις το επίδομα 10 μηνών;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «έχει γραφτεί στον Τύπο πως σκέφτονται να κλείσουν τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ και να χρησιμοποιήσουν τα κονδύλια για τα επιδόματα ανεργίας, αυτό ακριβώς που κάνουν και με το ΙΚΑ, όπου τις εισφορές των ασφαλισμένων δεν τις αποδίδουν στον ΕΟΠΠΥ, αλλά τις χρησιμοποιούν για τις συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή