Αντιαεροπορικό ραντάρ των ΗΠΑ στο Κατάρ

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 23:13
UPD:23:13

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η κίνηση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν την κατασκευή ενός σταθμού ραντάρ στο Κατάρ ώστε να λαμβάνουν έγκαιρη προειδοποίηση στην περίπτωση που εκτοξευθούν πύραυλοι από το Ιράν αποδεικνύει ότι το Πεντάγωνο λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει το Ιράν, έπειτα από μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει την κατασκευή ενός σταθμού ραντάρ σε μυστική τοποθεσία στο Κατάρ για να μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρη προειδοποίηση στην περίπτωση που εκτοξευθούν πύραυλοι από το Ιράν, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να καθησυχάσει το Ισραήλ και τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας ότι το Πεντάγωνο λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει το Ιράν, έπειτα από μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σημειώνει η εφημερίδα.

Το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης θα επιτρέψει να εντοπίζεται και να παρακολουθείται η τροχιά των βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από ιρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Πεντάγωνο ενδέχεται να εγκαταστήσει και το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD, που αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλα ύψη, τους επόμενους μήνες πιθανόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Δημοφιλή