Στην ΠΓΔΜ ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 16:39
UPD:16:39

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ αύριο το πρωί στην Οχρίδα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του προς τον Τύπο. Στη συνέχεια ο Μπαν Κι Μουν θα μεταβεί στα Σκόπια, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

A- A A+

Στην ΠΓΔΜ αναμένεται να φθάσει το βράδυ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο πλαίσιο περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ αύριο το πρωί στην Οχρίδα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του προς τον Τύπο. Στη συνέχεια ο Μπαν Κι Μουν θα μεταβεί στα Σκόπια, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ θα απευθύνει επίσης ομιλία στη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην ΠΓΔΜ αναμένεται να βρεθεί και το θέμα της ονομασίας. Όπως ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η ηγεσία της χώρας, κατά τις συναντήσεις που θα έχει με τον Μπαν Κι Μουν, θα επαναλάβει «την αποφασιστικότητα της για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας».

Κατά την επίσκεψη του στην ΠΓΔΜ, ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών θα συνοδεύεται από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή