ΓΣΕΕ: Συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι διαφωνούμε σε όλα

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 13:56
UPD:14:12

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος μετά από τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

A- A A+

Σκληρή γλώσσα για τους επικεφαλής της τρόικας χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετά από τη μεταξύ τους συνάντηση. «Συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: ότι διαφωνούμε σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», είπε ο κ. Παναγόπουλος κατηγορώντας τους τεχνοκράτες της τρόικας ότι ήρθαν ως «γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο» αλλά αποδείχτηκε ότι «ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι».

Γ. Παναγόπουλος: Οι κύριοι της Τρόικα αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες

Γ. Παναγόπουλος: Οι κύριοι της Τρόικα αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί».

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην αποδεχθεί «την καταστροφική αυτή πολιτική» και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανακόψει «το κύμα επίθεσης των δανειστών μας» με νομικές διαδικασίες σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ο κ. Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα καθίσει σε κανένα τραπέζι διαλόγου με τους εργοδότες αν δεν αποκατασταθούν οι κατώτατοι μισθοί.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή της «στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί» και δηλώνει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμιά νέα φοροεπιδρομή, καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου»

Προαναγγέλλει, τέλος, ότι θα δώσει δυναμική απάντηση και με το συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή