Αυστηρός έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 14:45
UPD:14:45

Τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση όλων αυτών των δεδομένων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προωθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με επείγουσα εγκύκλιό του προς όλα τα Ταμεία.

Τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση όλων αυτών των δεδομένων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προωθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με επείγουσα εγκύκλιό του προς όλα τα Ταμεία. Στο εξής, καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται χωρίς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Όπως τονίζεται, βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι να αποκαλυφθεί όλο το φάσμα των παράνομων συντάξεων, να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και εν τέλει να διαπιστωθεί αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

Το υπουργείο, στη σχετική του ανακοίνωση, τονίζει πως εφικτός στόχος είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2013 να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων.