Στον εισαγγελέα στοιχεία για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 16:13
UPD:16:13

Σε δηλώσεις του ο κ. Σούρλας τόνισε πως οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν και να επιβεβαιώσουν τα όσα κατέθεσε στον κ. Πεπόνη στις 19-4-2012 για τη νοθεία των καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και το λαθρεμπόριο.

A- A A+

Στοιχεία αναφορικά με τις αποκαλύψεις και καταγγελίες τηλεοπτικού σταθμού (3 και 4 Σεπτεμβρίου 2012) για το λαθρεμπόριο καυσίμων διαβίβασε στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σούρλας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σούρλας τόνισε πως οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν και να επιβεβαιώσουν τα όσα κατέθεσε στον κ. Πεπόνη στις 19-4-2012 για τη νοθεία των καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις και το λαθρεμπόριο. «Η δράση των κυκλωμάτων αυτών, πέραν των άλλων επιπτώσεων, προκαλεί απώλεια εσόδων στο δημόσιο που ξεπερνά τα 3 δισ. το χρόνο και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική περίοδο που δοκιμάζεται η οικονομία της χώρας και οι φορολογικές επιβαρύνσεις των πολιτών είναι δυσβάσταχτες» πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε αναφορά και στα όσα είχε αναφέρει στη Βουλή στις 13 Ιανουαρίου και ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «το λαθρεμπόριο δεν είναι μόνο πηγή υστέρησης εσόδων του προϋπολογισμού, αλλά πληγή στο κράτος δικαίου, αφού λειτουργεί σε βάρος της νομιμότητας. Παράλληλα, συνιστά κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας διότι κάποιοι επιτήδειοι πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου». «Ο κ. Παπαδήμος πρότεινε τότε σειρά μέτρων τα οποία αξίζει να διερευνηθεί, αν και κατά πόσον υλοποιήθηκαν τελικά στην πράξη» συμπλήρωσε ο κ. Σούρλας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή