Ο Βασίλης Αλεξάκης υποψήφιος για το βραβείο Γκονκούρ

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 18:43
UPD:29/11/2012 12:21

Ο Βασίλης Αλεξάκης, υποψήφιος για το βραβείο Γκονκούρ 2012, ήταν επίσης υποψήφιος για το γαλλικό βραβείο το 2010, ενώ έχει τιμηθεί δυο φορές με βραβείο από τη Γαλλική Ακαδημία.

Υποψήφιος για το βραβείο Γκονκούρ 2012 είναι ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης για το νέο του μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε στη Γαλλία με τίτλο « L'enfant grec» (Το ελληνόπουλο).

Στο νέο του βιβλίο, ο Αλεξάκης παρουσιάζει τον ήρωά του, ο οποίος αναρρώνοντας από μια μεγάλη επέμβαση, επισκέπτεται τον κήπο του Λουξεμβούργου με τις πατερίτσες και συνομιλεί με τους διαβάτες και τους εργαζόμενους, νοσταλγώντας τον κήπο της παιδικής του ηλικίας στην Καλλιθέα. Όταν η μοναξιά πυκνώνει γύρω του, τον επισκέπτονται αγαπημένοι ήρωες από τα αναγνώσματα της νεότητας, ο Γιάννης Αγιάννης, οι τρεις Σωματοφύλακες, ο Ταρζάν, ακόμα και ο θάνατος, με τη μορφή μιας γιγάντιας μαριονέτας.

Ο συγγραφέας είναι υποψήφιος για το βραβείο Γκονκούρ για το νέο του μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε στη Γαλλία με τίτλο « L’ enfant grec» (Το ελληνόπουλο).

Ο Έλληνας συγγραφέας ήταν, επίσης, υποψήφιος για το γαλλικό βραβείο το 2010 για το βιβλίο του «Η πρώτη λέξη», ενώ έχει τιμηθεί δυο φορές με βραβείο από τη Γαλλική Ακαδημία, το 1997 για το «Ο μπαμπάς» και το το 2007 για το «μ.Χ.». Επίσης, το 2004 απέσπασε το ελληνικό κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για τις «Ξένες λέξεις».

Η βραχεία λίστα με τις υποψηφιότητες θα ανακοινωθεί στις 30 Οκτωβρίου και ο νικητής στις 7 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή