ΕΕΤ: 800.000 ρυθμίσεις δανείων από τις αρχές της κρίσης

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 06:01

Σε περίπου 800.000 ανέρχονται από την αρχή της κρίσης οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εγχώριες τράπεζες και αναμένονται και άλλες, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Ζανιάς.

Σε περίπου 800.000 ανέρχονται από την αρχή της κρίσης οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι εγχώριες τράπεζες και αναμένονται και άλλες, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Γιώργος Ζανιάς.

Είπε ακόμη ότι μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν επιστρέψει αρκετά δισ. ευρώ καταθέσεων και ότι η συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Γ. Ζαννιάς: Το κλειδί για τη ρευστότητα είναι η ανακεφαλοποίηση

Γ. Ζαννιάς: Το κλειδί για τη ρευστότητα είναι η ανακεφαλοποίηση

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Γίνονται πάρα πολλές ρυθμίσεις δανείων αυτήν την εποχή στις τράπεζες. Για την ακρίβεια, νομίζω, ότι σωρευτικά έχουν ρυθμιστεί 800.000 δάνεια», δήλωσε ο κ. Ζανιάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιούνη είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα