Παρανέστι Δράμας: Αντιδρούν στη μετατροπή στρατοπέδου σε Κέντρο μεταναστών

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 12:12
A- A A+

Αντιδράσεις στους κατοίκους και τη δημοτική αρχή Παρανεστίου Δράμας έχει προκαλέσει η μετατροπή του παλιού στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Για τις πέντε το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη την πύλη του στρατοπέδου

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Παρανεστίου, Μιχάλης Παρλόγλου, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, παράνομους μετανάστες, χωρίς καμία ενημέρωση ή προσυνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κ. Παρλόγλου, από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκαν σταδιακά στο στρατόπεδο περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες.

Χθες το πρωί έξω από την πύλη του στρατοπέδου συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν μαζί με κατοίκους τους Παρανεστίου για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο πρώην στρατόπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου σε προσωρινό Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών.

πηγή ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή