Δωρεάν διανομή τροφίμων σε πάνω από 745.000 απόρους

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 16:59

Ποσό ύψους 23,3 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε περισσότερους από 745.000 άπορους για το έτος 2012 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ποσό ύψους 23,3 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε περισσότερους από 745.000 άπορους για το έτος 2012. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου είχαν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις με τους πέντε διαφορετικούς αναδόχους, που προέκυψαν μετά από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η οποία παρά τις καθυστερήσεις «ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από συνθήκες διαφάνειας».

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία εμπλέκονται περίπου 730 φορείς και το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων θα υλοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κατάλογος των δικαιούχων θα οριστικοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο του 2012, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2013.

Όπως ανέφερε με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο αρμόδιος υπουργός, Αθ. Τσαυτάρης, οι ποσότητες που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 10.500 τόνους, ενώ για πρώτη φορά θα γίνει διανομή ελαιόλαδου. «Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε και ειδικά ο συνδυασμός της ακρίβειας της αγοράς με την παράλληλη μείωση του εισοδήματος, η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως τυρί φέτα, γραβιέρα, ρύζι, μακαρόνια και ελαιόλαδο, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς (περιφερειακές ενότητες, σύλλογοι απόρων, σύλλογοι πολυτέκνων, Εκκλησία της Ελλάδος για τα γεύματα αστέγων κ.λ.π.) έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που είναι δικαιούχοι», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή