Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος για τις βιομηχανίες ζητεί το ΥΠΕΚΑ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 17:25
UPD:17:26

Μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τις ελληνικές βιομηχανίες ζητεί από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου.

A- A A+

Μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ζητεί από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου.

Σε σχετικές επιστολές, ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει το υψηλό ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές βιομηχανίες που αποτελεί, όπως αναφέρει, τροχοπέδη στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν εν μέσω οικονομικής ύφεσης ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό και επομένως βιώσιμες.

Έτσι προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία τους με συνακόλουθη την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, τόσο στις ίδιες όσο και σε ολόκληρους κλάδους ζητεί από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου αντίστοιχα, συνυπολογίζοντας και τις σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού, με τις Διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το κόστος τιμολόγησης προς τους οικιακούς καταναλωτές.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή