Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

Στοιχεία Eurostat
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 15:07
UPD:17:17

H χώρα μας εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μεταξύ των νέων, με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανέρχεται στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%.

Τα πανευρωπαϊκά «πρωτεία» στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. μεταξύ των νέων, με 57% (στοιχεία Αυγούστου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανέρχεται στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%.

Από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει πως το συνολικό ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ανήλθε στο 25,4% τον Αύγουστο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο και 7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., μετά την Ισπανία, η οποία προηγείται με 26,2% (στοιχεία Οκτωβρίου), ενώ, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,3%, το Λουξεμβούργο με 5,1% και η Γερμανία με 5,5%.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή και αίσχος της τρόικας και των μνημονιακών κυβέρνησεων

«Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία των νέων είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων» δήλωσε από το ΣΥΡΙΖΑ ο υπευθύνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη της και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας, σπάζοντας όλα τα ιστορικά ρεκόρ» προσθεσε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού της δράσης και των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, «με στόχο να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια της καταστροφής που έχουν μετατρέψει την Ευρωζώνη –και κυρίως τη χώρα μας- σ’ έναν απέραντο εργασιακό και κοινωνικό ερειπιώνα».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα