Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση συκοφαντεί και εκβιάζει τους φαρμακοποιούς

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 19:22
UPD:19:22

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας (αριστερά), ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ τρομοκρατούσαν προεκλογικά τον κόσμο ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν θα έχουμε φάρμακα και πρόσθεσε πως σήμερα που κυβερνούν αυτοί συκοφαντούν και εκβιάζουν του φαρμακοποιούς. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα φαρμακεία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ).

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ τρομοκρατούσαν προεκλογικά τον κόσμο ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν θα έχουμε φάρμακα και πρόσθεσε πως σήμερα που κυβερνούν αυτοί συκοφαντούν και εκβιάζουν του φαρμακοποιούς.

«Δε μιλούν για τον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ που δημιούργησαν. Δεν αναφέρονται στα δεκάδες εκατομμύρια που χρωστούν στους φαρμακοποιούς, τους οποίους εμπαίζουν συνεχώς με υποσχέσεις. Δεν ασκούν πίεση και έλεγχο προς της φαρμακευτικές εταιρείες για αλλαγή της ασφυκτικής πιστωτικής πολιτική τους προς τα φαρμακεία. Δεν προχωρούν σε συμψηφισμό των οφειλών των φαρμακοποιών προς το δημόσιο, όπως έκαναν σε άλλες περιπτώσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικεφαλής των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στη φαρμακευτική περίθαλψη από την οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και την επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια και αδιαλλαξία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν σε μια σειρά από θέματα που προκαλούν «οικονομική ασφυξία» στα φαρμακεία οδηγώντας τα σε «κατάρρευση», όπως:

-Η μη εξόφλησης των παλαιών χρεών.

-Η μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών των τρεχουσών φαρμακευτικών δαπανών από πλευράς υπουργείου Υγείας.

-Η μη εφαρμογή του συμψηφισμού των χρεών των φαρμακοποιών προς το Δημόσιο, με τα χρέη του Δημόσιου προς τους φαρμακοποιούς, ρύθμιση που η κυβέρνηση έκανε προς τις πολυεθνικές.

-Η πιστωτική ασφυξία από την φαρμακοβιομηχανία προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

-Η επιβολή του αναδρομικού rebate στους φαρμακοποιούς.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα