Αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από την Ελλάδα

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 13:30
UPD:17:20

Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκής καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών.

A- A A+

Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκής καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών. Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Δήλωση του κ. Γερουλάνου για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013

Ακούστε τη σχετική δήλωση του κ. Γερουλάνου για το θέμα.

Η εξέλιξη, πάντως, αυτή σίγουρα αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για το προφίλ της χώρα στο διεθνές στερέωμα. Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει τους αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους.

ΛΑΟΣ: Ντροπή για την Ελλάδα

«Ντροπή και μόνο ντροπή για την Ελλάδα προκαλεί η απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει από τη χώρα μας τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ.

«Η κυβερνητική ανικανότητα και αδιαφορία σε ένα αθλητικό γεγονός, που μόνο οφέλη μπορούσε να φέρει στη χώρα μας, έλαμψε και πάλι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο ΛΑΟΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προκειμένου να εξυπηρετήσει τους εκλεκτούς προσκεκλημένους λαθρομετανάστες του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει λεφτά αμέσως». «Για την Ελλάδα και την περιφερειακή ανάπτυξη λεφτά δεν υπάρχουν», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή

    Αθλητικές Μεταδόσεις