Επιμένει στην αλλαγή σημαίας η Louis Hellenic Cruises

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 18:52
UPD:20:17

Επιμένει η διαχειρίστρια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων Louis Hellenic Cruises στην υποστολή της ελληνικής σημαίας απο τα τρία κρουαζιερόπλοιά της.

Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση, «η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Η εταιρεία επιβεβαιώνει τη συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη τονίζοντας ότι ο υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα της εταιρείας με το ΝΑΤ εδώ και έξι, περίπου, χρόνια. Επισημαίνει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές το θέμα να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

H ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων για το θέμα της αλλαγής της σημαίας στα πλοία υπό τη διαχείριση της Louis Hellenic Cruises, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός ΘΥΝΑΛ Γιάννης Διαμαντίδης, έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα του ΝΑΤ που ταλανίζει την εταιρεία εδώ και έξι περίπου χρόνια. Πρότεινε και συμφωνήσαμε το ζήτημα να παραπεμφθεί για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ήταν μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που φορείς της Πολιτείας έδειξαν τέτοιο ζήλο και ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Από την πλευρά μας, έχουμε αποδείξει έμπρακτα από το 2005 τη στήριξή μας στην Ελληνική σημαία, καθώς η εταιρεία μας ήταν αυτή που ουσιαστικά αναβίωσε την Ελληνική κρουαζιέρα και συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια - με αποκορύφωμα τη χρονιά που πέρασε - καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν ανταγωνισμό που λειτουργεί υπό ευνοϊκότερες συνθήκες, οι οποίες παρέχουν στα κρουαζιερόπλοια υπό ξένη σημαία σημαντικά πλεονεκτήματα και καθιστούν το έργο μας ολοένα και πιο δύσκολο. Ενόψει αυτών, η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, στον Ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία.

Η εταιρεία μας εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών και θα συνεχίσει να τους εμπιστεύεται κάτω από οποιαδήποτε σημαία, για αυτό και δεν αποκλείει την επανεξέταση του θέματος, μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες θεσμικές προϋποθέσεις».

Γ. Διαμαντίδης: Η Louis Hellenic Cruises μας εξαπάτησε

Πάντως, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης κατηγόρησε την εταιρεία για εξαπάτηση του υπουργείου. Όπως ανέφερε, αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις της εταιρίας, πρότεινε να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Όμως, όπως πρόσθεσε, ενώ η εταιρεία ότι είχε δηλώσει πως θα περιμένει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να αποφασίσει για τη μελλοντική της στάση, αποδείχθηκε ότι είχε ήδη πάρει την απόφαση υποστολής της ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοιά της.

Ο κ. Διαμαντίδης διαβεβαίωσε πως το υπουργείο θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τόσο την ελληνική σημαία όσο και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ελλήνων ναυτικών, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση και ο υπουργός ούτε εκβιάζονται ούτε απειλούνται.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα