Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ την Πέμπτη - 24ωρη σε ΟΣΕ, Προαστιακό

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 08:59
UPD:16:59

Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία. Εως Δουκίσσης Πλακεντίας το μετρό λόγω 24 ωρης απεργίας στον ΟΣΕ, χειρόφρενο και στον Προαστιακό.

A- A A+

Mε ολιγόωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην αυριανή 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εξαίρεση ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός που θα ακινητοποιηθούν για 24ώρες. Από την 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ επηρεάζονται και τα δρομολόγια του Μετρό, τα οποία δεν θα φθάνουν στο Αεροδρόμιο (τερματικός σταθμός θα είναι η Δουκίσσης Πλακεντίας) καθώς το δίκτυο στο τμήμα έως το ΔΑΑ ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια του Μετρό θα αρχίσουν να εκτελούνται μετά τις 8 το πρωί, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα αστικά λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

H ΓΣΕΕ καλεί όλες τις ΔΕΚΟ σε 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη, 9 Ιουνίου, ενώ το απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τη λήξη ωραρίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην Αττική και το Νομό Θεσσαλονίκης καθώς και σε όποιους Νομούς, τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια.

Στην απεργία παίρνουν μέρος εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τα λιμάνια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στις άλλες Τράπεζες, σύμφωνα με απόφαση της ΟΤΟΕ.

Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή