Αννα Διαμαντοπούλου: Στόχος ανοικτά ΑΕΙ-ΤΕΙ και πτυχία με αντίκρισμα

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 12:20

Η ελληνική κοινωνία θέλει ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ ανοικτό, που να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της και στις ανάγκες της οικονομίας, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

A- A A+

Η ελληνική κοινωνία θέλει ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ ανοικτό, που να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της και στις ανάγκες της οικονομίας, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της για τη πρόταση νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οπως επεσήμανε, οι ριζικές αλλαγές που προτείνονται, ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, η οποία χρηματοδοτεί τα Ιδρύματα και εμπιστεύεται τα παιδιά της. Στόχος των αλλαγών αυτών, συμπλήρωσε, ΑΕΙ και ΤΕΙ «με καθηγητές οι οποίοι αξιολογούνται και είναι κοντά στα παιδιά, με Πανεπιστήμια που αξιολογούνται και χρηματοδοτούνται με βάση τους στόχους και την επιτυχία τους, με διοικήσεις οι οποίες λογοδοτούν και κρίνονται, με κέντρα αριστείας, που θα βοηθήσουν την οικονομία της χώρας και την επιστήμη, με προγράμματα σπουδών τα οποία πιστοποιούνται και έχουν σχέση με αυτό που ζητούν η αγορά εργασίας και η επιστήμη και η διάρκεια των οποίων εξαρτάται από τις πραγματικές ανάγκες». «Για αυτό», σημείωσε, «η διάρκεια σπουδών ορίζεται από το Ίδρυμα και πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία χρόνια ή και περισσότερο».

Α. Διαμαντοπούλου: Η κοινωνία θέλει ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ ανοιχτό

Α. Διαμαντοπούλου: Η κοινωνία θέλει ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ ανοιχτό

Καταλήγοντας, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα που θέλουμε, πρέπει να απαντούν και στις ανάγκες των φοιτητών, γιατί φοιτητής σημαίνει ότι δίνουμε στη νεολαία μας τη δυνατότητα στην πραγματική γνώση και ένα πτυχίο με πραγματικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή