Φορολογικό, παιδεία, ανάπτυξη οι τρεις προτεραιότητες

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Bloomberg
Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 14:22
A- A A+

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι οι τρεις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός για τους επόμενους 12 μήνες.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει την ανάγκη ριζικών αλλαγών στη χώρα που θα καταστήσουν την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που, όπως λέει, θα φέρει και τη σταθερότητα.

Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την «πράσινη» και καθαρή ενέργεια.

Απαντώντας στο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας, ο Πρωθυπουργός τονίζει πως «το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή».

Ερωτηθείς μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως «στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποτε, ύστερα από καμια δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα».

Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει τέλος ότι η χώρα έχει μεγάλες δυνατότητες. «Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα», τονίζει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή