Με μηνύσεις απειλούν οι δικηγόροι του Στρος Καν

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 06:36
UPD:10:25

Aνακριβή και κακόβουλη χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι του Στρος Καν τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής εξέτασης της 32χρονης καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό στο περιοδικό L' Express, προαναγγέλωντας ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μηνύσεις για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του πελάτη τους.

A- A A+

Aνακριβή και κακόβουλη χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι του Στρος Καν τη δημοσίευση της ιατροδικαστικής εξέτασης της 32χρονης καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό στο περιοδικό L' Express. Παράλληλα προανήγγειλαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μηνύσεις για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του πελάτη τους.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση Τύπου των Αμερικανών δικηγόρων του Ντομινίκ Στρος-Καν, επισημαίνουμε ότι το άρθρο του περιοδικού L' Express σχετικά με μία επίσημη αναφορά που βασίζεται μόνο στις δηλώσεις που έκανε η Ναφισάτου Ντιαλό στις 14 Μαΐου 2011 στο νοσοκομείο και η οποία παρουσιάζεται λανθασμένα ως ιατρική έκθεση προς την αμερικανική εισαγγελία, είναι ανακριβής και κακόβουλη», αναφέρουν οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μηνύσεις σχετικά με αυτό που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί δυσφημιστική κατηγορία που πλήττει το τεκμήριο αθωότητας του Ντομινίκ Στρος-Καν», επισημαίνουν οι δικηγόροι Φρεντερίκ Μπολιέ και Ενρί Λεκλέρκ.

Νωρίτερα, οι Αμερικανοί δικηγόροι του Στρος-Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν, είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για τη δημοσίευση αποσπασμάτων της ιατρικής εξέτασης της καμαριέρας που κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση.

Όπως υπογράμμισαν μεταξύ άλλων, «η χρήση από τους δικηγόρους της ενάγουσας αυτής της ιατρικής έκθεσης για να επιβεβαιώσουν ή να ενισχύσουν τις κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν είναι παραπλανητική και ανέντιμη».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή