Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας

Στόχος η τόνωση του ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 15:46
UPD:16:34

Την Αθήνα επισκέπτεται την Πέμπτη ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, Στέφαν Κάπφερερ, στο πλαίσιο ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη του κ. Κάπφερερ στη χώρα μας πραγματοποιείται σε συνέχεια του ταξιδιού του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο.

Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο Γερμανός υφυπουργός με Έλληνες αξιωματούχους θα βρεθούν η εξειδίκευση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και η προετοιμασία της επίσκεψης, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, του Γερμανού αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Ο κ. Ρέσλερ θα ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.

Ο κ. Κάπφερερ θα έχει αύριο συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χάρη Παμπούκη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργού Ανάπτυξης, για τη σύσταση ελληνικής επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, θα συζητηθούν εκτενώς οι τρόποι για τη μεταφορά και παροχή τεχνογνωσίας από τη KfW προς την ελληνική κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα