Επισκόπηση Τύπου

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 09:16
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αρχισε και το... ξέφτισμα της κυβέρνησης!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εάν μια φράση μπορούσε να χαρακτηρίσει το «κλίμα» στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη όπου στεγαζόταν το δις, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, καταργηθέν υπουργείο Ναυτιλίας... αυτή σίγουρα θα ήταν «ψυχροπολεμική»".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέει η κυβέρνηση σε κατάσταση διάλυσης η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο σχεδόν εβδομάδες πριν από την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ (σημείο εκκίνησης, κατά τον σχεδιασμό του, μιας γενικής επικοινωνιακής αντεπίθεσης με σκοπό την αποσόβηση ολοκληρωτικού κυβερνητικού κραχ), ο Πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί κρίση σεισμικών διαστάσεων σε ενδοκυβερνητικό, εσωκοινοβουλευτικό και εσωκομματικό επίπεδο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Είσαι εκτός τόπου και χρόνου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο μέχρι χθες αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ουσιαστικά καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι, υπακούοντας σε «δογματισμούς», βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αφού αδυνατούσε να καταλάβει ότι η ναυτιλία μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του «εθνικού στόχου» της ανάπτυξης".

ΕΘΝΟΣ: "Νόμος-σκούπα για τακτοποίηση αυθαιρέτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα νέο σύστημα, που βασίζεται πρωτίστως στην τιμή ζώνης και επιφέρει εκπτώσεις στα πρόστιμα βάσει συγκεκριμένων συντελεστών, το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί την τακτοποίηση των αυθαιρέτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Τα κορίτσια με τα μαύρα»... μαυρίζουν τον μοναχισμό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονας δεν έκρυψε την ενόχληση και τη δυσαρέσκειά του για την παρουσίαση του έργου στην πόλη της Ξάνθης. Μεμονωμένα σφάλματα κληρικών και μοναχών δεν αναιρούν την αξία και την προσφορά του Μοναχισμού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γερμανική επενδυτική επιδρομή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρόλο αυτόκλητου σωτήρα της καταρρέουσας ελληνικής οικονομίας επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους οι Γερμανοί, σε μία περίοδο που επικρατεί μύλος με το δεύτερο πακέτο στήριξης και η βοήθεια του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκηνικό Τιτανικού με παραιτήσεις και ανταρσίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκατέλειψε το «σκάφος» ο Χάρης Παμπούκης, ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του πρωθυπουργού. 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν στις πελατειακές προσλήψεις μέσω των ΜΚΟ. Μπαράζ επιθέσεων κατά Μόσιαλου για τους «πρόχειρους χειρισμούς του σε ΕΡΤ και μυστικά κονδύλια".

ΕΣΤΙΑ: "Ποιοί τορπιλλίζουν την συναίνεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κοινή ψήφισις από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ επί της αρχής του, απέδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια για πολιτική συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Ομως απεδείχθη και κάτι ακόμη: Οτι για να επιτευχθή η συναίνεσις πρέπει να την επιθυμούν και τα στελέχη των κομμάτων που χειρίζονται τα θέματα".

Η ΑΥΓΗ: "Η ύφεση επισπεύδει τις πολιτικές εξελίξεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο εκτροχιασμός των οικονομικών μεγεθών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ύφεση (7%) και η διαφαινόμενη κατάρρευση της μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις και να εισάγουν το πολιτικό σκηνικό σε νέα φάση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: πόσο θα κοστίσει η τακτοποίηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρόστιμα τριών ταχυτήτων περιλαμβάνει το αναθεωρημένο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Καθιερώνεται συντελεστής παλαιότητας, βάσει του οποίου τα αυθαίρετα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τη χρονική περίοδο ανέγερσής τους, και τα μειωμένα πρόστιμα επιβάλλονται σε κτίσματα που έχουν ανεγερθεί μέχρι και το 2003".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγχυση με τον ΦΠΑ εστίασης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλαλούμ έχει προκαλέσει η αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης, καθώς δεν έχουν δοθεί οι διευκρινίσεις σχετικά με το ποια τρόφιμα εξαιρούνται και ποια όχι από τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή, ενώ η όποια αλλαγή θα διαρκέσει ένα μήνα ή το πολύ μέχρι τέλους του έτους".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κουρέψτε 50% τη δόση της πιστωτικής σας κάρτας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "για όσους θέλουν να μειώσουν τα επιτόκια που πληρώνουν σε «πλαστικό χρήμα», αυτή τη στιγμή, οι τράπεζες έχουν σε ισχύ προγράμματα μεταφοράς με επιτόκια που ξεκινούν από το 6% μέχρι το 9% και τα οποία είναι συνήθως σταθερά για διάστημα από 6 μήνες μέχρι 2 χρόνια".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Ναυαγός» ο Παμπούκης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κραδασμούς προκάλεσε στην κυβέρνηση, η αιφνιδιαστική παραίτηση του άλλοτε ιδιαίτερα στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χ. Παμπούκη. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "ο αντιπρόεδρος «αυτοκτονεί», ο φίλος παραιτείται".

Η εφημερίδα επισημαίνει "κυβερνητική κρίση με απρόβλεπτες εξελίξεις. Τα βρόντηξε ο Παμπούκης. Ο Βενιζέλος πιάνει στασίδι για επόμενος πρωθυπουργός".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εχθρός του λαού η συναίνεση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι άνθρωποι του μόχθου όχι μόνο δεν πρέπει να συναινέσουν στην αστική πολιτική, αλλά να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κεφαλαίου, να πυκνώσουν τις γραμμές του λαϊκού κινήματος, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αυθαίρετα: ποιές είναι οι αλλαγές για τα πρόστιμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα και εισαγωγή νέων κριτηρίων για την επιβολή τους ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου".

DEALnews: "Η κατάρρευση των τραπεζών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη Δευτέρα η BlackRock συνεπικουρούμενη από τους ορκωτούς λογιστές της Ernest & Young πιάνει δουλειά. 18 Τράπεζες θα νιώσουν την ανάσα του ελέγχου για τα 250 δισ. ευρώ που έδωσαν συνολικά ως δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο έλεγχος θα γίνει σε δύο φάσεις και τα συμπεράσματα αναμένονται στο τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η πλήρη εικόνα - εκθέσεις πρόκειται να αποτυπωθεί στο τέλος του χρόνου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σβήνουν χρέη τα δικαστήρια".

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή