«Οχι» Μόσιαλου σε εκλογές - συγκυβέρνηση

ΝΔ: «Οχι» σε συναίνεση-συνενοχή
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 15:50
UPD:16:36

«Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα, αλλά, όπως είπε, δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης.

A- A A+

«Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα, αλλά, όπως είπε, δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να τίθενται τέτοια ζητήματα, όταν δεν υπάρχει συναινετικό κλίμα στη χώρα», παρατήρησε ο κ. Μόσιαλος και επικαλέστηκε πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για την οικονομία Νότη Μηταράκη, με τις οποίες, όπως σημείωσε, απέκλεισαν τη συναίνεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «άλλο πράγμα είναι η συναίνεση και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση». Ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί την συναίνεση, αλλά εξαρτάται και από το άλλο μέρος» και ενώ διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμά της.

«Δουλειά δεν έχει να κάνει η κυβέρνηση και ασχολείται συνέχεια με την αντιπολίτευση. Τους καταλαβαίνουμε. Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται… συγκυβέρνηση» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα σχετικά σενάρια.

Ο κ. Μιχελάκης επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά πως «συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να δώσει». «Επομένως, οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που μιλούν για συναίνεση -και εννοούν συνενοχή- είναι προφανώς εκτός των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας» προσθέτει.

Καλεί ακόμη την κυβέρνηση να κοιτάξει «τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας: Την ανεργία, τα λουκέτα και την ακρίβεια. Και ας πάψει να αναζητά σωσίβιο, για τη δική της ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα, σε σενάρια συγκυβέρνησης».

Πάντως ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης επέμεινε στη θέση του κόμματος: «Όταν οι κορυφαίοι Υπουργοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μιλάνε για την ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας, αντιλαμβάνονται ότι η στείρα αντιπολίτευση -οι κραυγές από τη μία πλευρά και το Imperium από την άλλη- δεν οδηγεί πουθενά. Τους παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω αλλά στο τέλος μαθαίνουν».

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη

Εν τω μεταξύ, αύριο στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στα γραφεία του Κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ ενώ την Τετάρτη προγραμματίζεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με κυριότερο θέμα στην ατζέντα το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή