«Πέρα από τη θάλασσα»

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 10:08
UPD:10:12
A- A A+

Τραγούδια και ορχηστρικά για τον κινηματογράφο του Γιάννη Μαρκόπουλου θα αποδώσουν ο Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη στις συναυλίες τους την Πέμπτη 1, Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Badminton.

Ο Μιχάλης Κουμπιός με μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών και τους δύο ερμηνευτές θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κάθε κομμάτι την πλέον πειστικότερη και δυνατή εκφραστική εντύπωση. Θα παρουσιάσουν κομμάτια όπως «Who pays the ferryman», «Πέρα από τη θάλασσα», «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Η φάμπρικα», «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός», «Ξεγυμνώστε τα σπαθιά», «Ήλιος πάνω- ήλιος κάτω», «Χάραξε» κ.α

Στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου είτε πρόκειται για τραγούδια που γράφηκαν για τις ανάγκες μίας ταινίας είτε για ένα κύκλο τραγουδιών είτε για ένα συμφωνικό έργο, πάντα πίσω από κάθε ηχορρυθμία συνυπάρχει ο πηγαίος μελωδός κι ο μεγάλος διανοητής.

Ο Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη είναι δύο ερμηνευτές που μπορούν να επαναδιατυπώσουν με νέους όρους, τα κλασικά τραγούδια. Παίζουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κοντάκος (βιολί), Δημήτρης Μαργιολάς (τζουρά, λαούτο), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Γιάννης Σαρίκος (κρουστά). Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

Πληροφορίες

Προαύλιο, Θέατρο Badminton

Πέμπτη 1, Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 21:30

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή