Επισκόπηση Τύπου

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 11:23
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Φούσκωσαν» το έλλειμμα σε 15,4% για να φέρουν το ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απίστευτο σκάνδαλο και σχέδιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στην καταστροφή κατήγγειλε χθες η καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την οποία απέλυσε προχθές μαζί με άλλα πέντε από τα επτά μέλη της Επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θύελλα με την απάτη των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στημένο άλλοθι για τον πειθαναγκασμό των πολιτών να αποδεχτούν τα μνημονιακά μέτρα ήταν το στατιστικό αποτέλεσμα που επεξεργάστηκε η («Ανεξάρτητη») Στατιστική Υπηρεσία και βάσει του οποίου το έλλειμμα του 2009 καταγράφηκε σε ποσοστό 15,4%".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συνωμοσία για Ειδικό Δικαστήριο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άφωνη η Ελλάδα παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον ρόλο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Πώς φούσκωσαν με απάτη το έλλειμμα του 2009 για να μας «δέσουν» στο Μνημόνιο με τα δυσβάσταχτα μέτρα".

ΕΘΝΟΣ: "Σε μέγγενη 30 ημερών για την έκτη δόση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλίμα αβεβαιότητας για την έκτη δόση και την έγκριση του νέου δανείου δημιουργούν οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στη χώρα μας στη συνεδρίαση του Eurogroup. Για δραματικές εξελίξεις μιλάει ευθέως ο Ευ. Βενιζέλος, εάν δεν γίνουν άμεσα όλα όσα πρέπει".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Λέσχη του Διαβόλου και η Σχολή του Σικάγου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα στελέχη της τρόικα και τα αφεντικά τους, είναι μαθητές και οπαδοί των θεωριών της Σχολής του Σικάγου. Η σχολή αυτή ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών και κάτοχο βραβείου Νόμπελ οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπούμερανγκ τα 2 χαράτσια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το δυσβάστακτο βάρος των πολλαπλών έκτακτων εισφορών, με αποκορύφωμα την τελευταία στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, πνίγει τους πολίτες, θέτοντας εν αμφιβόλω την είσπραξή τους. Προκαλεί ανησυχίες και σε κυβερνητικούς παράγοντες, μήπως γυρίσει μπούμερανγκ η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συνωμοσία με σφραγίδα Παπανδρέου, Γερμανίας, ΔΝΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Καταγγελία-σοκ από μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το έλλειμμα δεν ήταν πάνω από 12%. Το ανέβασαν στο 15,4% για να φανεί ότι είναι μεγαλύτερο και από της Ιρλανδίας. Ο Γερμανός διευθυντής της Eurostat υπαγόρευσε τα στοιχεία. Ο Παπακωνσταντίνου μας απαγόρευε να μιλάμε. Εστειλα επιστολές σε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, δεν έλαβε απάντηση".

ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι διέλυσαν την οικονομία. Διεμόρφωσαν ένα άκρως αρνητικό κλίμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι αλλεπάλληλοι φόροι που επεβλήθησαν κατά την διετία της διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ ισοδυναμούν με έγκλημα κατά της ελληνικής οικονομίας. Στην πραγματικότητα την διέλυσαν".

Η ΑΥΓΗ: "Μπούμερανγκ το χαράτσι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της κοινωνικής οργής αποδεικνύεται το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στα ακίνητα, καθώς θίγει, αδιακρίτως, ακόμη και άνεργους και ανάπηρους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οι αλλαγές στις συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβληματίζει τους παλαιούς, κυρίως, ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή αν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο παρά 5' θα κριθεί η 6η δόση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δραματική έκκληση προς τους πολίτες και τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς αποφύγαμε (και πάλι) τη χρεοκοπία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με την τακτική ένα «χτύπημα στην πλάτη» και ένα «μαχαίρωμα» μπορεί να λειτουργούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, το οποίο εξαρτάται από την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου, αλλά μετά το χθεσινό Eurogroup, οι ανησυχίες κατευνάζονται κι όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρουμε να πάρουμε την έκτη δόση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέα μέτρα θα ζητήσει η τρόικα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για το 2011 αναμένεται να ζητήσουν οι επικεφαλής της Τρόικας επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα στο φεστιβάλ και στην κεντρική συγκέντρωση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα κορυφώνεται το Φεστιβάλ στο πάρκο «Τρίτση» με τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στις 8.45 μ.μ. στο χώρο της κεντρικής εξέδρας του Φεστιβάλ θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα, στις 8.30 μ.μ., χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Ταρακούνησαν το ΠΑΣΟΚ τα ακίνητα. Πως φτάσαμε στο νέο φόρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έπρεπε να γίνει αποδεκτή η επιθυμία της τρόικας να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση (και έχουμε υπογράψει με το μνημόνιο) για να πάρει την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ. Αρον άρον πάρθηκε η απόφαση. Προφανώς οι λεπτομέριες της εφαρμογής του δεν ήταν γνωστές από την αρχή. Ούτε σκέφθηκε κανείς το μπέρδεμα που προέκυψε με την απόφαση να εισπραχθεί ο φόρος με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ".".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα καλά νέα: Θα πάρουμε την 6η δόση. Τα κακά νέα: Θα δώσουμε δύο μισθούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και εφόσον η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τότε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Εως και δύο μισθούς «τρώνε» οι έκτακτες εισφορές εισοδήματος και αντικειμενικών δαπανών, το ειδικό τέλος ακινήτων, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και τα υπόλοιπα του ΕΤΑΚ 2009".

Press time: "Ερχεται πτώχευση μέχρι τον Δεκέμβριο. Εκθεση-σοκ του Citigroup για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ρεαλιστική, ίσως η ρεαλιστικότερη ποτέ, η έκθεση του Citigroup Global Markets για την ελληνική κρίση και τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ".

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή