Ιαπωνία: Θύμα κυβερνοεπίθεσης η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμών

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 17:04
REUTERS/TORU HANAI

A- A A+

Η μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμών της Ιαπωνίας Mitsubishi Heavy Industries (MHI) επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης η οποία φέρεται να είχε στόχο πληροφορίες για πυραύλους, υποβρύχια και πυρηνικά εργοστάσια.

Η MHI ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ιοί σε περισσότερους από 80 σέρβερ και υπολογιστές της τον περασμένο μήνα.

Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας πάντωα ανακοίνωσε πως δεν έχει αντιληφθεί διαρροή ευαίσθητων δεδομένων. «Δεν γνωρίζουμε για οποιαδήποτε διαρροή σημαντικών δεδομένων», δήλωσε ο Γιασούο Ισικάβα, εκπρόσωπος του υπουργείου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Το υπουργείο διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με την εταιρία αυτή και θα της ζητήσουμε να επανεξετάσει τα συστήματα ασφαλείας των δικτύων υπολογιστών της», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Yomiuri Shimbun έγραψε χθες πως η κυβερνοεπίθεση με στόχο την MHI επέτρεψε στους πειρατές του κυβερνοχώρου να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά εργοστάσια και με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που κατασκευάζει η εταιρία.

Η ΜΗΙ παραδέχτηκε πως έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, αλλά υπογράμμισε πως καμία πληροφορία που συνδέεται με τις τεχνολογίες αυτές δεν διέρρευσε.

Αλλη μια εταιρία κατασκευής εξοπλισμών, η IHI Corp, η οποία προμηθεύει την ιαπωνική κυβέρνηση με εξαρτήματα κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε πως υπάλληλοι της δέχτηκαν μεγάλο αριθμό ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ενημέρωσε την αστυνομία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή