Ανεξάρτητη βουλευτής η Μιλένα Αποστολάκη

Στους 152 βουλευτές η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 13:30
UPD:14:19

A- A A+

Την ανεξαρτητοποίηση της γνωστοποίησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας τη διαφωνία της με το εξαγγελθέν δημοψήφισμα και τονίζοντας πως «είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης».

«Παραμένοντας συνεπής με τις αποψεις μου εκφράζω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες».

«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών», συνεχίζει η κ. Αποστολάκη στη δισέλιδη επιστολή της και επισημαίνει σε έντονο τόνο: «Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας».

Εξάλλου, χαρακτηρίζει ανεπιτυχή την διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει ότι «οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνονται» και ότι η «νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Επιπλέον, εξηγεί ότι αποφάσισε να διατηρήσει τη βουλευτική της έδρα και όχι να παραιτηθεί από βουλευτής, σημειώνοντας ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες» και πως «οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από τους βουλευτές που εξέλεξαν». Με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη η δύναμη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στους 152 βουλευτές.

Αλ. Τσίπρας: Τελικά σύρονται σε κάλπες εκλογών

«Ο κ. Παπανδρεου και η κυβέρνησή του κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού τελικα σύρεται σε κάλπες και από ό,τι φαίνεται και παρά τη θελησή τους οι κάλπες τελικά δεν θα είναι δημοψηφίσματος αλλά κάλπες εκλογών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ένα πρώτο σχόλιο μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη.

Α. Τσίπρας: Ο κ. Παπανδρέου σύρεται σε κάλπες εκλογών

Α. Τσίπρας: Ο κ. Παπανδρέου σύρεται σε κάλπες εκλογών

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι «ένα είναι σίγουρο, ο λαός θα σηκώσει το ανάστημα του και θα πει συντριπτικό όχι στην πολιτική της λιτότητας [...] ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της Βάσως Παπανδρέου για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κίνηση αυτή «δεν έχει κανένα νόημα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή