Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 09:42
A- A A+

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συστράτευση όλων για να παραμείνουμε στο ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς τους εταίρους και δανειστές μας έστειλε από το βήμα της Βουλής ο νέος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας που ηγείται, μετά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών στις 10 Νοεμβρίου".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: 168.000.000 ευρώ έκαναν φτερά από το υπουργείο Εξωτερικών στη διετία που κυβέρνησε ο Γιωργάκης

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν έχει προηγούμενο μεταπολιτευτικά το όργιο κατασπατάλησης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών από τον Γιώργο Παπανδρέου στο διάστημα των δύο ετών της εφιαλτικής πρωθυπουργίας του".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δήμιος με... λευκό κολάρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σαν δήμιος με... λευκό κολάρο εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος, με προγραμματικές δηλώσεις υπαγορευμένες από την τρόικα και ζητώντας από τη Βουλή «εξουσίες» κανονικής (και όχι μεταβατικής) κυβέρνησης".

* ΕΘΝΟΣ: Ξεκίνημα με καθαρά λόγια σε όλους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τη διάσωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ έστειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «θα πετύχουμε, μόνο αν ενωθούν και δραστηριοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του έθνους»".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σύμβολο για τον δοκιμαζόμενο ελληνισμό ο Μέγας Αλέξανδρος

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ας παραδειγματιστούμε από τον Μέγιστο των Ελλήνων για να μην υποκύψουμε στα σατανικά σχέδια των παγκοσμιοποιητών".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Καρμπόν από το παρελθόν

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έσπευσε στις προγραμματικές δηλώσεις του να δώσει διαβεβαιώσεις προς τους δανειστές της χώρας ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και να ζητήσει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων για την εφαρμογή των μέτρων".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις έως 52% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση αναμένεται να οδηγηθούν σύντομα οι περισσότεροι από τους περίπου 450.000 υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές υπηρεσίες της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, καθώς οι ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ, αναδρομικά από την 1η-11-2011, θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των συνολικών αποδοχών τους έως 52% σταδιακά μέχρι την 1η-1-2013".

* ΕΣΤΙΑ: Αποφασισμένος να πετύχη

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε χθες ο νέος Πρωθυπουργός στην Βουλή, έδωσε ένα σαφές στίγμα του ρόλου που θα επιτελέση. Ο κ. Παπαδήμος μίλησε με ειλικρίνεια, με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές".

* Η ΑΥΓΗ: Μια απ' τα ίδια οι προγραμματικές Παπαδήμου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να ολοκληρώσει, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, κάθε δέσμευσή που είχε αναλάβει, αλλά λόγω της αντίστασης του λαϊκού παράγοντα δεν μπόρεσε να υλοποιήσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου, έθεσε ως στόχο ο νέος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στις προγραμματικές δηλώσεις που ανέπτυξε χθες στη Βουλή".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πόσο μειώνονται συντάξεις και εφάπαξ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ψαλίδι στις κύριες συντάξεις, στις επικουρικές, αλλά και στα εφάπαξ προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Οι περικοπές στις κύριες συντάξεις αφορούν όσους παίρνουν πάνω από 1.200 ευρώ, ενώ το ψαλίδι σε επικουρικές και εφάπαξ αφορά μισθωτούς του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλήθειες και διλήμματα από Παπαδήμο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη δραματική επισήμανση ότι παρά τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου εξακολουθεί να «διακυβεύεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» σφράγισε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς ωραιοποιήσεις".

* Η ΝΙΚΗ: Τι πρέπει να προσέξετε στο χαράτσι της ΔΕΗ

Η εφημερίδα γράφει ότι "απίστευτο αλαλούμ με με το τέλος ακινήτων, βροχή τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όμως η εταιρεία «νίπτει τας χείρας της» και καλεί τους πολίτες πρώτα να πληρώσουν και μετά θα γίνουν οι διορθώσεις".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Οι κατά Λουκά προγραμματικές δηλώσεις...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για μεγάλη ευθύνη της νέας κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελπίδα για το λαό υπάρχει στην ταξική πάλη στην κοινωνική συμμαχία

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ούτε ώρα χαμένη. Πριν η κυβέρνηση κάνει το πρώτο βήμα, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, της νεολαίας και των γυναικών πρέπει να κάνει δύο βήματα εμπρός. Ελπίδα υπάρχει στην ταξική πάλη, στην κοινωνική συμμαχία, στη λύτρωση από τις φοβίες και τα ψευτοδιλήμματα".

* ΤΑ ΝΕΑ: Απολύσεις εξπρές στον δημόσιο τομέα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε έξοδο από τον στενό δημόσιο τομέα θα οδηγηθούν έως το τέλος του έτους χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ μεγάλος αριθμός του μόνιμου προσωπικού θα μετακινηθεί άμεσα σε άλλες υπηρεσίες από αυτές όπου απασχολείται".

* City Press: "Δραματική προειδοποίηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τη φράση «η χώρα μπορεί να σωθεί. Από εμάς εξαρτάται. Κανένας δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ», ο νέος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έθεσε χθες το πλαίσιο των στόχων της νέας κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή".

* Metro: Τα 5 στοιχήματα του Παπαδήμου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης συνεργασίας, που πρέπει να επιτευχθούν σύντομα, καθώς «η Ελλάδα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» περιέγραψε χθες ο νέος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, κατά την ανάγνωση τωνπρογραμματικών δηλώσεων στη Βουλή".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή