Επισκόπηση Τύπου

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 09:51
A- A A+

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Αντ. Σαμαρά

Η εφημερίδα γράφει ότι "μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας με αποδέκτες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως επικυρώνονται από το Κοινοβούλιο, έχουν κύρος και αξιοπρέπεια".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήκω και φύγε Γιωργάκη για να γλιτώσεις τον διασυρμό και να διασωθεί η Δημοκρατική Παράταξη που έφθασε στο 11,8%

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Σήκω και φύγε». Το δρόμο της εξόδου, με αποφασισμένο μπροστάρη τον Κώστα Σκανδαλίδη, δείχνουν στον Παπανδρέου ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του, στη σκιά τρομακτικών για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος δημοσκοπικές μετρήσεις που προκαλούν πανικό στο πολιτικό προσωπικό της παράταξης".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπράβο, αλλά...

Η εφημερίδα γράφει ότι "σολομώντεια απόφαση Σαμαρά για την ασυμβίβαστη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου. Προσωρινά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο εκρηκτικός βουλευτής, που παραμένει όμως στο κόμμα".

* ΕΘΝΟΣ: Παγώνουν τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα διάσταση στο θέμα των λανθασμένων επιμετρήσεων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες φουσκώνουν υπέρμετρα το τέλος ακινήτων, δίνει απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Με προσωρινή διαταγή η ΔΕΗ καλείται να μη διακόψει την παροχή ρεύματος".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Γενιά του Πολυτεχνείου κατέστρεψε την Ελλάδα!!!

Η εφημερίδα γράφει "τι ακριβώς συνέβη τον Νοέμβριο του 1973; Το Πολυτεχνείου του '73 ως κορυφαίο πλανητικό γεγονός!".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το δώρο όμηρος της δόσης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης κρέμεται η κυβέρνηση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και μισθών και συντάξεων του Δημοσίου τον Ιανουάριο".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανάκριβο «κούρεμα» με επιτόκιο 8% και έξτρα... δώρα

Η εφημερίδα γράφει ότι "με απαιτήσεις για τρία ανταλλάγματα «μαμούθ», τα οποία βάζουν «ταφόπλακα» στα οφέλη που προσδοκούν, πρωτίστως, η ελληνική κυβέρνηση και, δευτερευόντως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες από το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους μας κατά 50%, προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ιδιώτες επενδυτές, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times»".

* ΕΣΤΙΑ: Η διετία της καταστροφής

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύριος λόγος για τον οποίο διαλύθηκε η ελληνική οικονομία κατά την τελευταία διετία ήταν η εφρμογή σοσιαλιστικής πολιτικής. Τα κόμματα της Αριστεράς και οι διάφοροι λαϊκιστές δεν έπαυσαν να κατηγορούν την Κυβέρνηση Παπανδρέου για δήθεν νεοφιλελεύθερη πολιτική, κατ΄ επιταγήν των Βρυξελλών".

* H ΑΥΓΗ: Δυστυχώς, αποτύχαμε...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ομολογούν τώρα οι Βρυξέλλες, ενώ αρχίζει να γίνεται ορατό, έστω και από λίγο μακρύτερα, και στο Βερολίνο".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βαρέα. Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν και πώς θα συνταξιοδοτηθούν

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περισσότεροι από 120.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στα ΒΑΕ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% του εργατικού δυναμικού".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης και εκκρεμότητες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευρύτατη πλειοψηφία διασφάλισε η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όμως «σκιές» δημιουργεί η σταθερή θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά, και χθες του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, να μην υπάρξει γραπτή δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων που τη στηρίζουν, για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου".

* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην απόλυση

Η εφημερίδα γράφει ότι "τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου μέσα από τη μείωση κατά 30% των οργανικών θέσεων".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Εμπιστοσύνη με διαρροές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έντονες επικρίσεις από κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και διαφωνίες για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο νέο σχήμα ακόμη και από μέλη κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό, έκλεισε με ομιλία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, χθες το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβένησης".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεσηκωμός να καταργηθούν όλα τα χαράτσια

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η εργατική - λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Να μην κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια".

* ΤΑ ΝΕΑ: Eδώ φρενοκομείο!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με απέραντο φρενοκομείο μοιάζει η Ελλάδα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Χθες, λιμενικοί απείλησαν να συλλάβουν υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φορολογική ανισότητα με μεγάλα θύματα τους μισθωτούς, αυξάνεται συνεχώς".

* Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ακροδεξιό μπουρλότο

Η εφημερίδα γράφει ότι "«πλυντήριο» για τον ΛΑΟΣ η συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Τριγμούς σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ φέρνουν οι νοσταλγοί του Μεταξά".

* Metro: Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο χρόνος ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, η οποία καλείται στο αμέσως επόμενο διάστημα να «τρέξει» μαραθώνιο σε ρυθμούς... σπριντ".

* City Press: Τεστ αντοχής για την Ευρωζώνη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλιμακώνονται οι επιθέσεις αγορών, κερδοσκοπικών κυκλωμάτων. Εξαιρετικά υψηλά τα spreads σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή