Αμεσες παρεμβάσεις ζητούν από την κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 13:02

«Αυτό που ζητάμε είναι, η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων και να παρέμβουμε προς την κατεύθυνση των πολυεθνικών ώστε να μπορέσουν τα φαρμακεία να επιβιώσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

Αμεσες παρεμβάσεις ζητεί από την κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση «η κατάσταση στην φαρμακευτική περίθαλψη, όπως και γενικότερα στην περίθαλψη θα καταρρεύσει».

«Αυτό που ζητάμε είναι, η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων και να παρέμβουμε προς την κατεύθυνση των πολυεθνικών ώστε να μπορέσουν τα φαρμακεία να επιβιώσουν. Αυτό είναι χρέος της κυβέρνησης, οφείλει να το κάνει και οφείλει να το κάνει σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Θ. Αμπατζόγλου: H κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα

Θ. Αμπατζόγλου: H κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα

Χθες, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου

«Πιστεύουμε μέσα στην άλλη βδομάδα να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις. Διαφορετικά η κατάσταση στην φαρμακευτική περίθαλψη, όπως και γενικότερα στην περίθαλψη θα καταρρεύσει», ανέφερε σήμερα ο κ. Αμπατζόγλου.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το εμπάργκο σε φάρμακα αλλά και η πιστωτική ασφυξία από την πλευρά των πολυεθνικών του φαρμάκου αλλά και των τραπεζών, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων, έχει οδηγήσει χιλιάδες φαρμακοποιούς στη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας, αφού αδυνατούν να προπληρώσουν προκειμένου να αγοράσουν φάρμακα.

Α. Τσίπρας: Το μνημόνιο μας οδηγεί σε καταστάσεις κοινωνικής φρίκης

Α. Τσίπρας: Το μνημόνιο μας οδηγεί σε καταστάσεις κοινωνικής φρίκης

Υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουμε φτάσει να έχουμε κρούσματα ασφαλισμένων, καρκινοπαθών που δεν βρίσκουν φάρμακα στα φαρμακεία του ΙΚΑ και κάνουν μέχρι και 20 ημέρες προκειμένου να βρουν φάρμακα, παρακαλώντας στο τέλος κάποιον γνωστό τους φαρμακοποιό να προπληρώσει αυτός φάρμακα αξίας χιλίων, δύο χιλιάδων ευρώ».

«Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα σήμερα. Μια κατάσταση φρίκης. Το μνημόνιο και αυτή η πολιτική μας οδηγούν σε καταστάσεις κοινωνικής φρίκης», σημείωσε και επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας Ανδρέ Λοβέρδο κατηγορώντας τον πως «ασχολείται με το πώς θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος του μνημονίου για να συνεχίζει να διαχειρίζεται από καλύτερες θέσεις την κοινωνική φρίκη».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή