Αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί από τον Κ. Παπούλια ο Κύριλλος

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 14:20
UPD:16:24

A- A A+

Παρεμβάσεων συνέχεια από τη Ρωσική Εκκλησία για τον Εφραίμ, αυτή τη φορά από τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, που δηλώνει ότι «διατελεί εν απορία» για την προφυλάκιση του ηγούμενου και ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απελευθέρωσή του.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας, «στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες, οι λαοί των οποίων ποιμαίνονται πνευματικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκατομμύρια πιστών αισθάνονται αγωνία για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν ως προς έναν γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο ηγούμενο μιας δοξασμένης αγιορείτικης μονής εκείνες τις ίδιες ημέρες, κατά τις οποίες η ορθόδοξη Ελλάδα εορτάζει τα Χριστούγεννα».

«Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου», συμπληρώνει ο Πατριάρχης Μόσχας.

«Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου», αναφέρει μεταξύ άλλων. Την ίδια στιγμή», προσθέτει, «διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση».

Τέλος, ο Κύριλλος σημειώνει ότι προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία «οι ανακοινώσεις για τη μη ευνοϊκή κατάσταση της υγείας του αρχιμανδρίτου Εφραίμ, η οποία δεν ελήφθη υπόψη κατά τη σύλληψή του».

Σε νέα δήλωσή του για την υπόθεση Εφραίμ, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης παρατήρησε πως «κάποιοι έκλεισαν -και μάλιστα ερμητικά- την πόρτα στη Ρωσία».

«Όμως», τόνισε, «να γνωρίζουν ότι η πόρτα είναι της Ελλάδας και όχι του σπιτιού τους. Το αύριο της οικονομικής σωτηρίας της χώρας δεν περνά μόνο απ' την Ευρώπη, αλλά και από την Ορθόδοξη Ρωσία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή