Ο Βιεϊρίνια κρίνει το... μέλλον του ΠΑΟΚ

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 15:07
UPD:15:26

Οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης αποκάλυψαν πως συζητούν δύο ομάδες για την πώληση του Βιεϊρίνια, η οποία θα κρίνει το μέλλον του ΠΑΟΚ.

A- A A+

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζήση Βρύζα και του Παντελή Κωνσταντινίδη:

Την εισαγωγή της συνέντευξης έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας: «Δυστυχώς είμαστε σε μία φάση όχι τόσο καλή στο αγωνιστικό κομμάτι. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις στην ομάδα, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις. Νομίζω ότι στα δύσκολα φαίνονται οι κατάλληλοι άνθρωποι και πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο», ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ερωτήσεις.

Για το πως θα αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες: «Δημιουργήσαμε μια ομάδα, η οποία πραγματικά ήταν και είναι ανταγωνιστική. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έχουν αλλάξει τα πράγματα στο Financial Fair Play. Έχουν μπει νέοι κανόνες και έχει αλλάξει η φορολογία. Εμείς έχουμε ενημερωθεί και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που πρέπει μέχρι τις 31 Μαρτίου να δείξουμε ένα πρόσωπο, πολύ καλύτερο στο οικονομικό κομμάτι απ' ότι είμαστε τώρα».

Για το πόσο είναι το φετινό μπάτζετ και πόσο πρέπει να κατέβει:«"Πρέπει να κατέβει 15-20%. Το φετινό αγωνιστικό μπάτζετ είναι κοντά στα στα 13 εκ. 522 χιλιάδες. Τα περισσότερα πράγματα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό, παρότι δεν είναι μέσα στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού κομματιού. Αυτήν τι στιγμή πρέπει να κατεβάσουμε τα συμβόλαια μας σε ένα επίπεδο και όλα αυτά πρέπει να γίνουν από πώληση. Δε θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι».

Για το αν η μείωση του μπάτζετ έχει συζητηθεί: «Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τον προπονητή. Είναι ενημερωμένος για όλες τις κινήσεις. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά ο τεχνικός μας έχει πλήρη ενημέρωση και για να δώσω μια διευκρίνιση επειδή είχε προκύψει ένα θέμα με τον προπονητή μας, αλλά είναι επαγγελματίας και είναι εδώ μαζί μας».

Για ονόματα παικτών που πιθανόν θα αποχωρήσουν: «Τι θέλετε συγκεκριμένα ονόματα; Yπάρχει ένα γκρουπ παικτών. Οσον αφορά τον Κοντρέρας είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποχωρήσει. Εχουμε επιλέξει να αντιμετωπίσουμε κατάματα τους παίκτες. Τους έχουμε ξεκαθαρίσει, τους έχουμε πει ότι περνάμε δύσκολη περίοδο και πρέπει να σεβαστούν τον ΠΑΟΚ και να είναι υπερηφανοι που έπαιξαν σε μια τέτοια ομάδα. Πρέπει να το δείξουν με την συμπεριφορά τους. Οποιος δεν μπορέι να δεκτεί είναι καλύτερα να μας το πει. Θέλουμε παίκτες που θα παίζουν με ψυχή και καρδιά. Ο Κοντρέρας όπως κάθε παίκτης αξίας ίσως έχει προσφορές, ίσως επιλέξει να γυρίσει στην πατρίδα του, έχει και ένα πρόβλημα υγείας η μητέρα και οι πιθανότητες να φύγει είναι πολλές.

Εμείς του κάναμε πρόταση ανανέωσης, μας είπε πως έχω μια ευκαιρία να αποχωρήσω τώρα και δεν θέλω να την χάσω. Σίγουρα κοστίζει όταν φεύγουν παίκτες όπως ο Κοντρέρας. Νομίζω όμως ότι αρμόζει στον ΠΑΟΚ να δει όπως είναι τώρα τα πράγματα. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων για τον Κοντρέρας. Ηρθαν οι οικονομικοί και μας είπαν πως είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να γλιτώσουμε κάποια λεφτά ακόμη και αν μας κοστίσει αγωνιστικά».

Για τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια είναι χτηματιστηριακά ότι καλύτερο έχουμε. Τα νούμερα και οι μισθοί που του προσφέρουν άλλες ομάδες είναι πολύ υψηλά. Ισως θα έπρεπε, με δεδομένο πως τελειώνει το συμβόλαιό του σε ενάμιση χρόνο, ο ΠΑΟΚ να δει σοβαρά την πώληση. Υπάρχουν δύο προτάσεις που είναι σε προχωρημένο στάδιο, από ομάδες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα δεν συζητάμε πωλησή του».

Για την δύσκολη περίοδο: «Νομίζω ποιο δύσκολη δεν είναι, απλά είναι δύσκολη. τώρα ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ανάπτυξη ήταν ανυπόληπτη πριν το 2008 και όσον αφορά την αγορά αλλά και όσον αφορά την ποδοσφαιρική της αξία. Εγινε πραγματικά ανταγωνιστική η ομάδα την στιγμή που γίνεται ανάπτυξη είναι δύσκολο να γίνει εξυγίανση. Έγιναν λάθη εγώ προσωπικά γύρισα το καλοκαίρι και είπαμε με τον πρόεδρο πως θα πρέπει να διορθωθούν και ο ίδιος είπε ότι θέλει να φτιάξουν».

Για το αν λυθεί το συμβόλαιο του Κοντρέρας και πουληθούν κάποιοι παίκτες, αν λυθεί το οικονομικό πρόβλημα στον ΠΑΟΚ : «Δε λύνεται γιατί το πρόβλημα που υπάρχει με την επιτροπή της UEFA. Εμείς έχουμε κάποιο ληξιπρόθεσμο χρέος και πρέπει να μειωθεί εκεί που μας επιβάλλει η επιτροπή».

Για το αν μπορούν να μειωθούν τα συμβόλαια όλων των παικτών: «Είναι συνδυασμός πωλήσεις και να έρθουν στην ομάδα χρήματα. Δε φτάνει μόνο να μειωθούν τα χρέη».

Για τις δηλώσεις του Ίβιτς ότι δεν πρέπει να μειωθούν τα συμβόλαια: «Εγώ προσωπικά χαίρομαι να έχω παίκτες με προσωπικότητα. Νομίζω ότι κάθε κατάσταση πρέπει να συζητιέται, παρά να περνάει στο ντούκου. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα ο Βλάνταν έφυγε από το όρια γιατί δεν έπρεπε να μιλήσει για το οικονομικό γιατί δεν είναι ωραίο και για εμάς, αφού ο Ίβιτς έχει πάρει από την ομάδα πολλά χρήματα από το συμβόλαιο του».

Γιατί αυτές οι κινήσεις δεν έγιναν το καλοκαίρι είτε αυτό που πέρασε είτε αυτό που έρχεται: «Αυτό έχει και θετικά και αρνητικά. Το καλοκαίρι προέκυψε η πώληση Φλωρίδη και ήταν δύσκολο. Καταφέρνοντας να κρατήσουμε αυτούς τους παίκτες καταφέραμε πολλά, αλλά τώρα τα όρια έχουν στενέψει πολύ και πρέπει να κινηθούμε αναλόγως».

Για τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι, αλλά και για τους αναντικατάστατους παίκτες που είπε ο Μπόλονι:

Κωνσταντινίδης: «Όντως είχα πει ότι πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα και δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το μπάτζετ. Είχαν έρθει κάποια παιδιά, κοιτάξαμε και το μέλλον της ομάδας. Οι δηλώσεις του Μπόλονι είναι και δικό μας προβληματισμός γιατί δεν ξέρουμε αν φύγουν αυτοί οι παίκτες αν παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε τα οικονομικά δεδομένα και στη συνέχεια να δούμε την ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι η ομάδα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική, ωστόσο έχουμε ελπίδες ότι τα νέα παιδιά που μας έχουν αποδείξει ότι μπορούν θα μας βοηθήσουν και στο μέλλον. Είμαστε μέσα στους στόχους και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Βρύζας: «Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καθημερινή οργάνωση. Η επιλογή των προσώπων είναι δευτερεύουσα γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει παίκτες τεράστιας αξίας. Εάν υπάρχει όλο αυτό το πακέτο που σας είπα, τότε μπορούμε να πετύχουμε, αλλά κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία».

Για το μέλλον και αν θα γίνουν άλλες πωλήσεις: «Διαπραγματευτικά δεν είμαστε καλοί. Σίγουρα όμως δεν είμαστε χαζοί. Θέλουμε να έχουμε το καλύτερο κέρδος».

Για τις Ακαδημίες: «Είμαστε σε απόλυτο προγραμματισμό. Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μας τι πρέπει να γίνει. Αυτό οδηγεί σε λύσεις των νέων. Ο Σταφυλίδης έδειξε και έπαιξε, αλλιώς δεν θα βάζαμε ένα παιδί απέναντι στην Τότεναμ. Εχουν γίνει επενδύσεις στι Ακαδημίες, γίνεται καλή δουλειά. Τα παιδιά του 97' θα έχουν την ταυτότητα που θέλουμε».

Για το ότι το καλοκαίρι τελειώνουν εννέα συμβόλαια και αν έχουν γίνει επαφές για να μείνουν στην ομάδα, αλλά και αν έχουν γίνει επαφές συγκεκριμένα με τον Γκαρσία: Έχει γίνει και προγραμματισμός, αλλά δε θέλω να αναφερθώ σε ονόματα γιατί θα δημιουργήσουμε μια ανισορροπία στην ομάδα».

Για το αν είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ να πάρει χρήματα από πωλήσεις, παρά να κρατήσει τους παίκτες και να διεκδικήσει χρήματα από προκρίσεις, αφού έχει μπροστά του πολλά κρίσιμα ματς: «Είπα και πριν ότι δεν είναι ρίσκο, αλλά είναι επιβεβλημένο να γίνει. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ότι για να γίνει ο ΠΑΟΚ βιώσιμος πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις για μείωση του μπάτζετ».

Για ποιους παίκτες σκέφτονται να παραχωρήσουν: «εν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο τώρα. Μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν μπορούμε να πούμε κάτι».

Για το αν έπρεπε ο ΠΑΟΚ να κοιτάξει νωρίτερα τα οικονομικά του και όχι τόσο την ανάπτυξη: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κάνει και τα δύο, στον τομέα αυτόν υστερήσαμε. Θα έλεγα ότι ίσως και οργανωτικά δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε. Τον ΠΑΟΚ πρέπει πλέον να τον βλέπουμε και σαν εταιρεία. Ξεκινήσαμε ένα μοντέλο διοίκησης που ήταν ότι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκυριακό που μπήκαν άνθρωποι όπως ο Ζαγοράκης και εγώ σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Η ίδια η εταιρεία ξεπέρασε εμάς τους ίδιους, δεν έγινε προσπάθεια να γεμίσει η ομάδα με τεχνιοκράτες δεν μπήκαν οι δικλίδες ασφαλείας που θα έπρεπε κυρίως λόγω άγνοιας. Για αυτό τον λόγο και φτάσαμε να χαθεί η αξιοπιστία από τον κόσμο ως ένα βαθμό. Πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε και να φτιάξουμε τον ΠΑΟΚ όπως πρέπει να είναι».

Για το αν ξεπεράστηκε το άγχος εξαιτίας των τοποθετήσεων του Λάσλο Μπόλονι:

Κωνσταντινίδης: «Άγχος από εμάς δεν υπήρχε. Απλά γίνανε κάποιες τοποθετήσεις και δημιουργήθηκε μία αβεβαιότητα σε εσάς (ΜΜΕ) και τον κόσμο. Ήρθε μία πρόταση για τον προπονητή και είμαστε πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί καταλάβαμε ότι έχουμε ένα σημαντικό προπονητή. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε γιατί μένει στην ομάδα, ξέρει ότι ο σύλλογος έχει προβλήματα και είναι και αυτός μαζί μας».

Βρύζας: «Ο Μπόλονι είναι ένας αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος. Ο ΠΑΟΚ του έδωσε την ευκαιρία να ξαναβρεθεί ψηλά στην Ευρώπη. Ο κ. Μπόλονι έχει συμβόλαιο διετές με τον ΠΑΟΚ και ξέρω ότι τιμάει το συμβόλαιο που έχει».

Για το αν το ταξίδι που έκανε στην Ιταλία έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ: «Ναι, έχει σχέση και με τον ΠΑΟΚ».

Για τον Σαλπιγγίδη: «Του Σαλπιγγίδη είναι όπως οι άλλες περιπτώσεις. Εχει όντως μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα μας. Υπάρχει ενδεχόμενο αποχώρησης και του Σαλπιγγίδη».

Για τον λόγο που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ:

Βρύζας : «Εγιναν κάποια πράγματα που με πλήγωσαν, είχαν να κάνουν και με την ανθρώπινη πλευρά αλλά και με την επαγγελματική. Εφτασα να νιώθω όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πως δεν πέρασαν κάποια πράγματα που ήθελα. Το καλοκαίρι ο πρόεδρος με είπε πρώτος πως αυτά θέλει να διορθωθούν. Ισως έχουμε αργήσει σε κάποια πράγματα. Αμεσα πρέπει να γίνουν αλλαγές που να δίνουν στον κόσμο την εικόνα μας. Δεν φτάνει μόνο να είσαι καθαρός αλλά και να το δείχνεις. Καθημερινά προσπαθώ μέσω της αποψής μου να φτιάξω πράγματα».

Για το αν αναπληρώθηκε η θέση του Τζέτζη: «Δεν αναπληρώθηκε η θέση του. Χθες κάναμε συζήτηση για να γίνει προκήρυξη για τη δική του θέση, αλλά και για άλλες δύο».

Για το αν η πώληση κάποιου παίκτη επηρεάσει το ματς με την ΑΕΚ: «Έτσι όπως είναι η κατάσταση θα πρέπει να δούμε. Αν είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει τις επόμενες μέρες, δε θα περιμένουμε. Αν είναι να γίνει στις 10 του μηνός, μπορούμε να το παλέψουμε για να αγωνιστεί».

Για το αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να αλλάξει στόχους και να μη μιλάει ο κόσμος για Τσάμπιονς Λιγκ, για κατάκτηση Κυπέλλου: «Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κερδίζει το κάθε παιχνίδι. Η ομάδα κατάφερε να έχει νοοτροπία νικητή. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα πρέπει να διορθωθούν και αν γίνει σωστή δουλειά απ' όλους θα μπουν σε μια σειρά».

Για την σωστή οργάνωση και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει: «Η καλή οργάνωση και η λειτουργία έχει αντίκτυπο στην ομάδα. Όταν είσαι σε ένα σπίτι οργανωμένο αυτόματα και εσύ αλλάζεις συμπεριφορά. Το τεχνικρατικό κομμάτι με τις Ακαδημίες είναι διαφορετικά με το τεχνοκρατικό κομμάτι, αλλά συνδέονται. Το να πούμε για ένα στόχο είναι εύκολο, το θέμα είναι να τον έχουμε κατακτήσει πριν τον πάρουμε, να πηγαίνεις βήμα βήμα πριν πας στο επόμενο. Δυστυχώς δεν είμαστε στο απόλυτο. Πρέπει να πολεμήσουμε».

Για τον Αρίας: «Το σκεπτικό ήταν μέσα στα πλαίσια τα οικονομικά δεν ήταν πρώτη επιλογή στον ΠΑΟΚ και για αυτό τον λόγο σκέφτηκε να συζητήσει την αποχωρησή του. Δυστυχώς εμείς διαπραγματευτικά με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και θέλουν να φύγουν δεν είμαστε δυνατοί γιατί είμαστε πίσω στις πληρωμές».

Για αν γίνουν πωλήσεις, μειώσεις αν ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί: «Αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Αν φύγει ένας σημαντικός παίκτης, πρέπει να κοιτάξουμε να τον αναπληρώσουμε».

Για το αν δεν το κέρδισε η προπονητική: «Πιστεύω ότι ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή πρέπει να έχει και γνώσεις προπονητικής. Η δική μου επιλογή ήταν να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, έχω να δώσω πολλά από αυτήν τη θέση και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Για το αν τον απείλησε κανείς να επιστρέψει στην ομάδα: «Όχι, δε με απείλησε κανείς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ υστερεί στο σκάουτινγκ και της μεγάλης ομάδας και των Νέων: «Το σκάουτινγκ των νέων, παρότι δεν έχουμε επιτελείο μεγάλο γίνεται μια δουλειά με ένα δίκτυο που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ότι έχει να κάνει με την πρώτη ομάδα, δεν υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ, υπάρχει συνεργασία με κάποιους ανθρώπους που έχουμε προσωπικές επαφές».

Για τον Βιτόλο είπε ο Κωνσταντινίδης: «Πάνω κάτω ο Ζήσης απάντησε, υστερούμε δεν έχουμε διαπραγματευτικά αφού είμαστε πίσω στις πληρωμές. Όταν είσαι πίσω και δεν μπορείς να μιλήσεις για μεταγραφή του. Μου εξέφρασε την επθιθυμία να φύγει από τον Απρίλιο. Μου εξήγησε υπήρχαν κάποιοι λόγοι με κάποιες συμπεριφορές, και με τους δημοιογράγους έχουν σχέση, μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Του είπα αν το καλοκαίρι έχει ίδια γνώμη θα κάτσουμε να το συζητήσουμε και πάλι. Δεν είναι σωστό να κάτσουμε να αναλύσουμε όλους τους λόγους. Ηθελε να φύγει. Το καλοκαίρι ο Σαχπατζίδης είχε πει ότι θα δοθούν χρήματα για τον σκοπό αυτό αλλά δεν θεωρήσαμε σωστό να δοθούν λεφτά σε ένα παίκτη και οι υπόλοιποι να μείνουν έτσι. Εγώ προσωπικά δεν θεώρησα ότι ο Βιτόλο είναι το μεγάλο μέγεθος που δεν πρέπει να φύγει. Δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι, δεν έφυγε επειδή ήταν πίσω στα λεφτά».

Για το ότι παρατηρείται μία επιλογή άστοχων μεταγραφών: «Θεωρώ ότι την τετραετία έχει γίνει πολύ αξιόλογο έργο, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και δε θεωρούμε ότι ΄όλοι οι παίκτες που έρχονται στην ομάδα μπορούν να πετύχουν. Σίγουρα κάποιοι δεν κάνουν την ανάλογη καριέρα που περιμένουμε στην ομάδα».

Για το ταξίδι του Κωνσταντινίδη στην Αφρική: «Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα η ομάδα να έχει ένα τμήμα σκάουτινγκ. Όταν γίνεται ένα ταξίδι δε σημαίνει ότι πρέπει να φέρουμε έναν παίκτη. Αυτό το ταξίδι έγινε για έναν ποδοσφαιριστή, είχαμε πληροφορίες ότι είναι κάτι αξιόλογο. Έκρινα ότι δεν είναι και τόσο καλός και λογικά δε θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση».

Για το πως μπορεί η ομάδα να έχει ηρεμία όταν ακούει όλα αυτά περί οικονομικών: «Πρέπει να γίνουν κινήσεις για να βελτιωθεί το οικονομικό κομμάτι και έτσι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Εμείς όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα, είμαστε πολύ περήφανοι και νομίζουμε ότι και οι ίδιοι πρέπει να νιώθουν περήφανοι και αν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, νομίζω ότι δεν μπορούμε να είμαστε μαζί».

Για το πως ο ΠΑΟΚ δε θα χάνει εύκολα παίκτες: «Με αυτό το συνδυασμό κινήσεων, θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο να λειτουργούμε σωστά και να μη φεύγουν παίκτες με αυτόν τον τρόπο».

Για τις δύο προτάσεις για τον Βιερίνια και να υλοποιηθούν άμεσα:

Βρύζας : «Δεν μπορείς να οριοθετήσεις ορισμένο χρόνο, θα δούμε».

Για το αγωνιστικό:

Βρύζας: «Η ομάδα έχει δείξει το τελευταίο διάστημα ότι βρίσκει σταθερές, ότι έχει βελτιωθεί στην απόδοση. Είναι δύσκολο να διδάξεις επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλει περισσότερο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι του. Είναι δύσκολο να προσαρμόσεις τον νέο τρόπο και να περάσουν αυτοματισμοί. Θέλει περισσότερο καιρό από ότι να διδάξεις αμυντική συμπεριφορά. Τώρα είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, είναι μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, υπέστη σοκ».

Για το αν ζητούνται πολλά από τον προπονητή: «Μπορεί να μας δώσει πολλά για αυτό και τον ζητάμε. Έχει τις γνώσεις και την ικανότητα για να πετύχει. Το να ζητάς είναι θεμιτό, για αυτό κα μιλάμε συνεχώς μαζί του».

Για το αν μπορεί να γίνει κάποια μεταγραφή και για τις δοκιμές που γίνονται: «Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του προπονητή. Δεν είναι κακό να βλέπουμε παίκτες. Είναι συνδυασμός πραγμάτων, αν γίνουν κάποιες πωλήσεις, τότε θα έχει και περισσότερες επιλογές για την ομάδα».

Για τις αρμοδιότητες των δύο τεχνικών διευθυντών: «Νομίζω ότι υπάρχει μια ιεραρχία. Καθίσαμε συζητήσαμε με τον Παντελή, αποφασίστηκε ότι εγώ θα είμαι ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος. Ο Παντελής είναι για όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στην ομάδα. Οι αποφάσεις είναι κοινές και δεν υπάρχει μια μεταγραφή που θα πούμε ότι αυτή είναι του Ζήση ή του Παντελή».

Για την περίπτωση του Βιεϊρίνια:

Βρύζας: «Είναι παράλογο να μιλάμε για πώληση 15 εκ. σε μια αγορά που αυτή την στιγμή είναι ανύπαρκτη. Εκτός αν ο παίκτης πήγαινε σε χώρες που του δίνανε μόνο οικονομικό κόντηρο, κάτι που από ότι ξέρω δεν το θέλει ο Βιεϊρίνια. Θέλει να εξελιχθεί και ποδοσφαιρικά».

Για το πόρισμα:

Βρύζας: «Εγώ παίρνω ως δεδομένο την ανακοίνωση του ΑΣ. Υπάρχουν κάποιες κακές λειτουργίς στο λογιστικό σύστημα του ΠΑΟΚ. Πρέπει να γίνουν κινήσεις που θα δίνουν στον κόσμο την απόλυτη εικόνα της διαφάνειας και της καθαρότητας».

Για το αν έχει καταλήξει κάπου η ομάδα για τους τραυματισμούς και για το αν υπάρχει κάποια αλλαγή στα πρόσωπα που κάνουν τη δουλειά: «Ο προπονητής είναι υπεύθυνος να επιλέξει τα πρόσωπα που θα συνεργαστεί. Σας είχα πει ότι όντως προβληματιζόμαστε με τους πολλούς τραυματισμούς, φτάσαμε σε ένα συμπέρασμα με τον τεχνικό μας, ότι η αλλαγή προπονητή και ο τρόπος δουλειάς μπορεί να επηρέασε την ομάδα».

Για το αν μειωθεί τώρα το μπάτζετ, αν θα γίνει μείωση και το καλοκαίρι: «Πρέπει να δούμε τώρα τι κινήσεις θα γίνουν το Γενάρη και μετά θα δούμε το καλοκαίρι. Η ομάδα ψάχνει με άλλους τρόπους έσοδα, οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχουμε περισσότερες πηγές εσόδων. Οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό το θέμα από τώρα».

Για το νέο ΔΣ:

Βρύζας: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την σύνθεση της νέας διοίκησης. Αρχίζει να λειτουργεί εταιρικά η ομάδα. Κατ' αρχήν θέλω να πω ότι η προπάθεια που έκανε η προηγούμενη διοίκηση, έκαναν δουλειά για τον ΠΑΟΚ. Με μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα η νέα διοίκηση κοιτάει να περάσει ο ΠΑΟΚ σε πιο εταιρική λειτουργία».

Για τον Βιεϊρίνια: «Υπήρχε πρόταση για τον Βιεϊρίνια από την Μπλάκμπερν. Δεν θα μπορούσε να υπογράψει όταν επίκεται αλλαγή στην διοίκηση».

Για το αν πήγε πίσω τον σχεδιασμό η υπόθεση Φλωρίδη: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Μπορούσε ο ΠΑΟΚ να είχε καρπωθεί ένα μεγάλο πσοό και μην κάνει τέτοιες κινήσεις, αλλά από την άλλη μπορεί να να μην πήγαινε τόσο καλά. Υποθετικά δεν μπορούμε να μιλάμε».

Αν τυχόν κουραστεί ο Ζαγοράκης, αν θα είναι ο Βρύζας ο επόμενος πρόεδρος: «Δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Δε με ενδιαφέρει. Θέλω να λέω την άποψή μου και επειδή πολλές φορές λέω κάτι διαφορετικό, θεωρούν κάποιοι ότι το κάνω γιατί εποφθαλμιώ τη θέση του Θόδωρου. Εγώ πιστεύω σε μία υγιή σχέση, η οποία δε θα είναι σχέση δούναι και λαβείν. Η οποία θα είναι σχέση, που ο ΠΑΟΚ θα ορίζει τα πράγματα και δε θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις».

Γιατί η πολύ μεγάλη ομάδα του 2008 δεν πήρε κάποιον τίτλο: «Υποθετικά δε μπορούμε να μιλάμε. Εφτασε κοντά, αλλά δε με απασχολεί κιόλας. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα... Εγώ θέλω να το κερδίσει πριν το πάρει. Όταν θα λειτουργεί όπως πρέπει δηλαδή. Αυτή η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε σε μία φάση υποχώρησης, δε θα μας αφήσει να μην είμαστε ανταγωνιστικοί».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις