Β. Κορέα: Eπικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ο Κιμ Γιονγκ - Ουν

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011 08:07
UPD:08:36
REUTERS

O Κιμ Γιονγκ-Ουν, νεώτερος γιος και προαλειφόμενος ως διάδοχος του θανόντα ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ιλ, αναλαμβάνει και επισήμως επικεφαλής του στρατού.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο διορισμός επικυρώθηκε σε συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών την Παρασκευή.

Το KCNA ανέφερε ότι τα μέλη του ΠΓ «διακήρυξαν ότι ο αγαπητός ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας, ανέλαβε την ανώτατη ηγεσία του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού», όπως όριζε διαθήκη που άφησε ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ την 8η Οκτωβρίου.

Μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, σε ηλικία 69 ετών, τα βορειοκορεάτικα ΜΜΕ αποκαλούν τον νεώτερο Κιμ, που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, «ανώτατο διοικητή».

Ο Κιμ είχε προαχθεί σε στρατηγό με τέσσερα αστέρια και είχε διοριστεί αντιπρόεδρος της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής του κόμματος από τον πατέρα του στα τέλη του 2010.

Με σκληρή γλώσσα η Βόρειος Κορέα διεμήνυσε χθες ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στο παραμικρό τη μέχρι τώρα πολιτική της. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο KCNA, η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε: «Δηλώνουμε με κάθε επισημότητα και περηφάνια σε όλους τους ανόητους πολιτικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των μαριονετών που διοικούν τη Νότιο Κορέα, ότι από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή (στον τρόπο διακυβέρνησης)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή