Παρέμβαση εισαγγελέα για την Πανεπιστημίου

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 13:45
UPD:15:08
A- A A+

Να εφαρμοστούν τα νόμιμα μέτρα προκειμένου να ανοίξει η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, ζητεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελλάκος με παραγγελία του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι απολυμένοι της παλιάς Ολυμπιακής παραμένουν για όγδοη ημέρα έξω από το ΓΛΚ, κρατώντας κλειστή την Πανεπιστημίου στο σημείο (Προπύλαια), με αποτέλεσμα να προκύπτουν καθημερινά σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα στους γύρω δρόμους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διαδηλωτές, η άρνηση της κυβέρνησης, «μετά από επτά μέρες αγωνιστικής παρουσίας μας στο κέντρο της Αθήνας, να συζητήσει μαζί μας και να δώσει λύση, σηματοδοτεί την αδιαλλαξία της και την αδιαφορία της για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες αυτής της χώρας».

Οι απολυμένοι ζητούν την καταβολή των αποζημιώσεών τους και διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των συμφωνημένων για τις μετατάξεις των εργαζομένων, κατηγορώντας τον υφυπουργό Οικονομικών για εμπαιγμό.

Ειδικότερα, οι περίπου 250 καταληψίες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει το πακέτο των μέτρων που έχει προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση του πρώην εθνικού μας αερομεταφορέα.

Σημειώνεται ότι το πακέτο που είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε συνολικό ύψος 1,29 δισ. ευρώ.

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΓΛΚ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους –στα Προπύλαια- πραγματοποιεί από τις 12.30 και η ΑΔΕΔΥ.

Παρόντες οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, καθώς για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ κήρυξε στάσεις εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ..

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί επίσης εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί.

ΣΥΡΙΖΑ: Απειλή χρήσης βίας από την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση, αντί να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα αιτήματα και ερωτήματα των απολυμένων της Ο.Α., τώρα προσφεύγει στην απειλή χρήσης βίας», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιχειρεί να τρομοκρατήσει ανέργους, δηλαδή θύματα της πολιτικής της», προσθέτει και διερωτάται: «Σήμερα απειλούμενοι είναι εργαζόμενοι της πρώην Ο.Α. Αύριο ποιος;»

.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή