Επεισόδια έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010 19:56
UPD:01/06/2010 00:39

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί έξω από την πρεσβεία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς την Αθήνα, σπάζοντας στη διαδρομή μάρμαρα από τους δρόμους και συνεχίζοντας τον κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η πορεία διαμαρτυρίας διαλύθηκε έξω από τα Προπύλαια, αφού πρώτα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου.

Στα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η άμεση απελευθέρωση των ομήρων και η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο» καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων κυρίως από αραβικές χώρες.

Νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας επίσης έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ πραγματοποίησε και η ΚΝΕ.

Πορεία, από την Καμάρα προς το προξενείο των ΗΠΑ και κατάληξη στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας Θεσσαλονίκης, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, των Οικολόγων Πράσινων και Οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και συνδικαλιστές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο Ηράκλειο, τη συγκέντρωση οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και στο κέντρο του Ηρακλείου ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Οι συγκεντρωμένοι, με ψήφισμα τους, απαίτησαν να κλείσει η ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ και να διακοπούν οι διμερείς σχέσεις της χώρας μας, με το κράτος «τρομοκράτη», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα δύο πορείες διαμαρτυρίας, τις οποίες διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η «Πρωτοβουλία για τη Γάζα».

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» οι διαδηλωτές έθεσαν το αίτημα να προβεί σε ενέργειες η κυβέρνηση για την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων και την επιστροφή του «στόλου της Ελευθερίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή