Γενική απεργία για ασφαλιστικό και εργασιακά

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 05:55
UPD:09:15
A- A A+

Βροντερό «όχι» στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις λένε σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του ¶ρεως και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα εκτελέσουν δρομολόγια από τις 8.00 έως τις 20.00, ενώ τα τρόλεϊ από τις 7.30 έως τις 22.00. Το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 έως τις 16.00. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν ολόκληρη την ημέρα οι συρμοί του προαστιακού και του ΟΣΕ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1836420 .

Τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά μετά τις 12.30 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

Συμμετοχή ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ

Παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο έκρινε την απεργία τους παράνομη, οι Ενώσεις Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ) έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στην απεργία http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1836574 .

Ακυρώσεις πτήσεων

Στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο, λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία θα δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού.

Ειδικότερα, η Aegean ματαιώνει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού. Συγκεκριμένα, ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα μετ' επιστροφής, για Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, Ιωάννινα, Καβάλα, Μυτιλήνη καθώς και η πτήση μετ' επιστροφής Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1836378 .

Στη ματαίωση 34 συνολικά πτήσεων εσωτερικού και την τροποποίηση άλλων δύο προχωρά και η Olympic Air http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1836399 .

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες πρόνοιας.

Χωρίς ΜΜΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, με τις νέες ρυθμίσεις «κατεδαφίζεται το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, τελικά θα αυξηθεί η ανεργία, ενώ παράλληλα ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις».

Συμμετοχή και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή