Φεστιβάλ Πάρκου 2010 στην Πάρο

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 16:35

Το Φεστιβάλ του Πάρκου 2010 στην Πάρο ξεκινά τον «Κλασικό Ιούλιο» με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες στην κλασική κιθάρα, το μπαντονεόν, το πιάνο και τη χορωδιακή μουσική ενώ τον Αύγουστο ρίχνει αυλαία με τον «Μεσογειακό Αύγουστο», με σύγχρονους ήχους και μελωδίες της Μεσογείου.

Το φεστιβάλ της Πάρου πραγματοποιείται στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο «Αϊ - Γιάννης Δέτης», μία χερσόνησο στον κόλπο της Νάουσας της Πάρου, με ιστορία και διαχρονικό πολιτισμό. Από το 2009 το «Πάρκο Πάρου» λειτουργεί ως σύγχρονος εναλλακτικός χώρος τουρισμού, συνδυάζοντας την αναψυχή της παραλίας, με τον πολιτισμό, την οικολογία και την άθληση.

Φθάνοντας στο Πάρκο, στο τέλος του δρόμου προς τις Κολυμπήθρες, συναντάς τα καρνάγια, το Μοναστήρι του ¶ϊ-Γιάννη Δέτη, την οργανωμένη παραλία του Καθολικού, το υπαίθριο θέατρο που είναι κτισμένο στα βράχια και τον ημιυπαίθριο εκθεσιακό χώρο με μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και προβολές. Στο Πάρκο φθάνει κανείς και με καΐκι από το λιμάνι της Νάουσας.

Οι εκδηλώσεις του «Κλασικού Ιουλίου» του φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο Ανοιχτό Θέατρο στις 9.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα

Στις 7 Ιουλίου το ντουέτο Giampaolo Bandini και Cesare Chiacchiaretta δίνουν ρεσιτάλ κιθάρας και μπαντονεόν με ήχους από την Αργεντινή. Οι περίφημοι κιθαρίστες Anabel Montesinos και Marco Tamayo παρουσιάζουν ένα έντονα συναισθηματικό πρόγραμμα κλασικής κιθάρας στις 9 Ιουλίου και ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στις 17 Ιουλίου δίνει ένα ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Piano in Passion».

Την τελευταία συναυλία του «Κλασικού Ιουλίου» θα δώσει στις 23 Ιουλίου η Παιδική Χορωδία του Παρισιού με 40 νεαρούς χορωδούς υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot σε ρεπερτόριο α καπέλα.

Στις 30 Ιουλίου (αν και Ιούλιος ακόμα, ξεκινά το πρόγραμμα του «Μεσογειακού Αυγούστου») η ελληνική μπάντα «The Burger Project» διασκευάζει με ιδιαίτερο χιούμορ γνωστά ποπ κομμάτια και στις 31 Ιουλίου προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Ιστορίες του Αιγαίου».

Ο Αύγουστος ξεκινά με ένα πάρτι εφηβικής ενέργειας υπό τον τίτλο «Schoolwave on Tour» στις 8 Αυγούστου. Οι Encardia φτάνουν στην Πάρο στις 20 Αυγούστου με «Ένα παραμύθι ακόμα» από τον ιταλικό Νότο ενώ για το τέλος, οι Χαΐνηδες φύλαξαν ένα ταξίδι σε μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρά Ασία, την Ανατολή και τα Βαλκάνια για να ρίξουν την αυλαία του φεστιβάλ στις 27 Αυγούστου.

Πληροφορίες: Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο «Αϊ - Γιάννης Δέτης», Νάουσα, Πάρος.

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή