Η αστυνομική λογοτεχνία απέκτησε τη Λέσχη της

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 15:51

A- A A+

Οι «φερόμενοι ως ύποπτοι» της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας απέκτησαν τη δική τους λέσχη. Οι Έλληνες συγγραφείς που μας χάρισαν τις πιο συναρπαστικές σελίδες μυστηρίου, αρχής γενομένης από τη «δική μας Αγκάθα Κρίστι» Αθηνά Κακούρη, τον Φίλιππο Φιλίππου, τον Ανδρέα Αποστολίδη, τον Πέτρο Μαρτινίδη, τον Τεύκρο Μιχαηλίδη κ.α. συμμετέχουν στη νεοσύστατη Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).

Βασικοί στόχοι της Ε.Λ.Σ.Α.Λ είναι η προώθηση, μελέτη και καταγραφή των έργων ενός λογοτεχνικού είδους που μόλις πρόσφατα άρχισε να ξεπερνάει στη χώρα μας το στίγμα της «παραλογοτεχνίας». Οι επισκέπτες τoυ blog της λέσχης (www.crimefictionclubgr.wordpress.com) θα μπορούν σύντομα να διαβάζουν προδημοσιεύσεις από τα έργα των Ελλήνων συγγραφέων ενώ ήδη έχουν αναρτηθεί τα βιογραφικά των μελών και ένα σημαντικό μέρος της βιβλιογραφίας του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Στα άμεσα σχέδια είναι και η συγγραφή της ιστορίας του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος με επίκεντρο τις περιόδους 1920-1980 και 1980-2010. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη μεταφορά της αστυνομικής λογοτεχνίας στο θέατρο ή τον κινηματογράφο και στην πρωτότυπη παραγωγή κόμικς.

Τα μέλη της Λέσχης που βαδίζουν στα ίχνη του Γιάννη Μαρή σκοπεύουν να βρουν τους δικούς τους «συνενόχους», δηλαδή τους αναγνώστες, τους εκδότες και τους κριτικούς. Προς το παρόν στην πρώτη ομάδα των 26 συνολικά ιδρυτικών μελών μπορούμε να βρούμε έναν εγκληματολόγο (τον Ιωάννη Πανούση), γνωστούς μεταφραστές , συγγραφείς και δημοσιογράφους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή