Συνάντηση Δ. Δρούτσα - Μ. Τάντιτς για το ζήτημα του Κοσόβου

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010 10:13
A- A A+

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, με επίκεντρο το ζήτημα του Κοσόβου, είχε στο Βελιγράδι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Ο κ. Δρούτσας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Σερβίας για όσα συζητήθηκαν στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες σχετικά με τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που νομιμοποιεί την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να κινηθεί μία πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην ανεύρεση λύσης, καθώς και την ανάγκη συντονισμένων ενεργειών μεταξύ Βελιγραδίου και Βρυξελλών, συμπληρώνοντας ότι οι παρεμβάσεις της Ελλάδας προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι καθοριστικές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Σερβίας, «ο κ. Μπόρις Τάντιτς ενημέρωσε τον κ. Δρούτσα ότι η Σερβία κατά τη σύνταξη του κειμένου της διακήρυξης για το Κόσοβο που κατέθεσε, προχθές, προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συμβουλεύτηκε τους Ευρωπαίους εταίρους και καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν εξέφρασε αντιρρήσεις».

Ο κ. Τάντις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον της Σερβίας να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους τους παράγοντες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και σε συνεργασία μαζί τους να επιλύει όλα τα ζητήματα».

Σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πρίστινα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου και τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή