Τζαζ μελωδίες στην Τήνο

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 12:28

Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού άνοιξε η αυλαία του 2ου φεστιβάλ τζαζ στην Τήνο την Πέμπτη 26 Αυγούστου. Η δεύτερη χρονιά του Φεστιβάλ, που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, πέρυσι τέτοια εποχή,θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του μήνα και αναμένεται να προσελκύει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού τους λάτρεις του μουσικού είδους αλλά και τους φιλόμουσους του νησιού.

Στο φετινό τετραήμερο συμμετέχουν 48 διακεκριμένοι τζαζ μουσικοί, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τις Η.Π.Α., σε ένα πρόγραμμα με τρεις συναυλίες κάθε βράδυ. Ο μουσικός Γιώργος Κοντραφούρης είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ενώ την οργάνωση έχει αναλάβει ο Τήνιος μουσικός Θωμάς Αλβέρτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 27 Αυγούστου, μια τζαζ προσέγγιση της μουσικής του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκη από τον Δημήτρη Καλαντζή, το πάντρεμα τζαζ, φανκ, βαλκανικής και ελληνικής μουσικής από το σχήμα Takis Barberis Group και ένα πέρασμα μέσα από αρμονίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς με το κουαρτέτο του Δημήτρη Παντελιά.

Το Σάββατο 28 Αυγούστου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ακούγονται ηλεκτρονικοί ήχοι σε τζαζ καμβά από το κουαρτέτο Ηώς, εξελισσόμενη τζαζ μέσα από διαδρομές σε Ευρώπη, Νέα Υόρκη και Κωνσταντινούπολη από το JP Gallis Trio ενώ ο Δήμος Δημητριάδης διευθύνει το τζαζ σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την Κυριακή η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει με το γκρουπ του Ανδρέα Γεωργίου και εξωτικά τζαζ ακούσματα από τη Μεσόγειο, την Ινδία και την Αφρική, με παγανιστικές τζαζ αποχρώσεις από τη γκάιντα, το καβάλ και το βιμπράφωνο των Paradoxonia και τέλος, με μια συναυλία γεμάτη προοδευτικές τζαζ μελωδίες από τους Yannis Kassetas & the Funk Wizards.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Τήνος, 22830 29070, www.tinosjazz.com , είσοδος ελεύθερη.

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή