Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες στη Μύκονο

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 15:40

Ο καλλιτέχνης Διονύσιος Πρώιος – Ραλλάτος, μετά από την προσωπική του έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, κάνει ένα σημαντικό διεθνές άλμα, προσχωρώντας με το ιδιαίτερα δυναμικό του έργο στο εικαστικό κίνημα του Βερτικαλισμού (Verticalismus). Ο Πρώιος-Ραλλάτος προσκαλεί τον ιδρυτή του κινήματος, Athanasio Celia στη Μύκονο, προκειμένου να εκθέσει τα έργα του στο Ξενοδοχείο Leto από τις 21 Αυγούστου μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Την έκθεση αυτή συνοδεύει με βερτικαλιστικά έργα και ο ίδιος ο Διονύσιος Πρώιος – Ραλλάτος.

Το κίνημα του Βερτικαλισμού είναι μια σύγχρονη θεωρία της Τέχνης που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ΄80, που θέτει τη γραμμή ως πρώτη διάσταση του σύμπαντος, όπως ακριβώς και στα μαθηματικά και τη φυσική, ενώ δίνει στην κάθετη γραμμή, πρωταρχική σημασία για τον άνθρωπο και το σώμα του, δεδομένου ότι μας δείχνει την κατεύθυνση της βαρύτητας. Τα εικαστικά έργα του κινήματος συντίθενται από κάθετες γραμμές και είναι κυρίως ζωγραφικά έργα ή γλυπτά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα παραβρεθούν γνωστοί και φίλοι του Athanasio Celia, προσωπικότητες παγκόσμιας αναγνώρισης.

Παράλληλα, με τα έργα, εκτίθενται και πρωτότυπα χειροποίητα Βερτικαλιστικά κοσμήματα (Verticalismus jewelry) της καλλιτέχνιδας, αργυροχρυσοχόου και διαμαντολόγου, Κυριακής Βέρρου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η γκαλερίστα, ¶ντζελα Δικεούλια ενώ ο συντονισμός και η οργάνωση είναι υπό την ευθύνη της Γιάννας Κοκκαλίδου και του Κωνσταντίνου Σκαγιά.

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή