ΑΤΤΙ-ΚΑΤ: Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 18:32

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, κατέθεσε η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει από τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις της, «συνεπεία της έλλειψης ρευστότητας στην Ελληνική αγορά και της εν γένει οικονομικής κρίσης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Κατά την κατάθεση της αιτήσεως περί υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών σε βάρος της εταιρείας, μέχρι και τη συζήτηση της αίτησης.

Η εταιρεία, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, «έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των εν γένει υποχρεώσεων της, η εφαρμογή των οποίων θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας και θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία της, και δη την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσων μελλοντικά θα αναλάβει».

Η εταιρεία θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της για την κατάρτιση συμφωνίας με βάση το ως άνω σχέδιο της, καθώς και για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης από τις τράπεζες μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα