Αντιδράσεις στη συνέντευξη Τύπου του Αντ. Σαμαρά

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010 16:42
A- A A+

Την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το ΚΚΕ επεσήμανε πως «το άλλο μείγμα πολιτικής που προτείνει η ΝΔ είναι σαν το ''άλλο σχέδιο'' που ισχυρίζονταν ότι είχε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και με το οποίο θα νοικοκύρευε την οικονομία προς όφελος του λαού».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «το όχι του λαού στο Μνημόνιο σημαίνει καταψήφιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με όποιο μείγμα αντιλαϊκών μέτρων και αν υπηρετήσεις την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μονοπωλίων το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για το λαό, κρίση και παρασιτισμός».

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «ασταθή, πλατιασμένο και αόριστο» το λόγο του προέδρου της ΝΔ κάνοντας λόγο για «αμετροεπείς προτάσεις, ακατάληπτες και ακατανόητες, τόσο από τους ειδικούς όσο και από την κοινωνία».

«Προφανώς πήγαν χαράμι τα πολύωρα σεμινάρια των επικοινωνιολόγων. Ελπίδα “εξωμήτριος” ο γείτονας», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Τέλος, «σκέτη υποκρισία» χαρακτήρισε ο ΣΥΝ τον αντιμνημονιακό αγώνα της ΝΔ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η ΝΔ βιώνει μια σοβαρή κρίση πολιτικής ταυτότητας. Την ίδια στιγμή που μιλάει ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, την ίδια ώρα καταθέτει προτάσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που κινείται στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή