«Ρεθεμνιώτικα Νέα» - Εφυγε από τη ζωή ο Γ.Χαλκιαδάκης

Στις 4 το απόγευμα η κηδεία του στον Ιερό Ναό 4ων Μαρτύρων
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 09:35

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη το βράδυ ο ιδρυτής της εφημερίδας "Ρεθεμνιώτικα Νέα", Γιάννης Χαλκιαδάκης.

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης ήταν ένας από τους τελευταίους παραδοσιακούς εκδότες των περιφερειακών εφημερίδων με σημαντική δράση σε πολλούς τομείς.

Γεννήθηκε στο χωριό Ατσιπάδες του δήμου Φοίνικα στις 23 Δεκεμβρίου 1925. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου αλλά, λόγω των ιδεολογικών πεποιθήσεών του, δεν διορίστηκε σε σχολείο.

Το 1965 ίδρυσε την εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, που συνέχισε και μετά την πτώση της δικτατορίας η οποία και είχε διακόψει την έκδοση. Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ο Γιάννης Χαλκιαδάκης ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών της πόλης, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της εταιρείας λαϊκής βάσης ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ της οποίας υπήρξε πρόεδρος, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΑΡ.

Μεταξύ των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ήταν η ίδρυση της εκδοτικής εταιρείας ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ και της Παγκρήτιας Τηλεόρασης CRETA της οποίας ήταν πρόεδρος του Δ.Σ

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό 4ων Μαρτύρων και παράκληση της οικογένειας του είναι αντί στεφάνου να κατατεθούν τα χρήματα σε ιδρύματα για παιδιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς