Οnline με τους νέους την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:54
UPD:19:03

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει online διάλογο στο internet με νέους για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

A- A A+

Με επίσκεψη -σήμερα- στην Πάτρα και ομιλία -αύριο- στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, κορυφώνεται η εκστρατεία του Πρωθυπουργού για την υποστήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή στις 3.00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα έχει online διάλογο στο internet με νέους για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Στο διάλογο αναμένεται να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στην οικογένεια, στην καθημερινότητά τους και θα αναζητηθούν λύσεις. Η συζήτηση θα έχει διάρκεια περίπου 70 λεπτά και θα μεταδοθεί ζωντανά από το http://government.gov.gr/live/.

Επί της διαδικασίας, ο Πρωθυπουργός θα κάνει μια μικρή εισαγωγή και στη συνέχεια θα δεχτεί ερωτήσεις από νέους που θα είναι παρόντες, καθώς και από το διαδίκτυο (ήδη συγκεντρώνονται ερωτήσεις μέσω των ιστοσελίδων του Πρωθυπουργού στο facebook και το twitter).

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνης Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητος, Φίλιππος Λέτζας και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των προσώπων, όπως διευκρινίζεται από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, έχουν επιλεγεί πρόσωπα από διάφορους χώρους της Νεολαίας, από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδας.

Κάποιοι είχαν επικοινωνήσει με mail στον προσωπικό κόμβο του Πρωθυπουργού, κάποιοι έχουν προταθεί από τους αρμόδιους φορείς (άνεργοι, νέες μητέρες κ.α.) και κάποιοι μέσα από τις ερωτήσεις που καταθέτουν διαδικτυακά στον Πρωθυπουργό.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 12.00 αύριο το μεσημέρι τις ερωτήσεις τους μέσω διαδικτύου στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο facebook http://www.facebook.com/event.php?eid=158543337518398 και μέσω twitter προσθέτοντας στην ερώτηση το hashtag #GreekPmLive.

Εν τω μεταξύ τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «να πάμε σε εκλογές». «Διαθέτουμε μια κοινοβουλευτική αυτοδυναμία πολύ ισχυρή, αλλά πάνω απ` όλα βάζουμε τη χώρα», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή