Επί τάπητος πλέγμα δράσεων για την κοινωνική συνοχή

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 17:13
A- A A+

Πλέγμα δράσεων για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία, μεταξύ των οποίων η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, στη δράση που αφορά στην περίθαλψη των ανέργων θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.

Στις δράσεις περιλαμβάνονται ακόμη εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, το οποίο θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνη,, καθώς και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας.

Μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω σύσκεψης ακολούθησε άλλη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του συμβούλου του και πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου, του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή