Αννα Διαμαντοπούλου: Εθνική προτεραιότητα οι αλλαγές στην Παιδεία

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 13:25
UPD:13:31

Συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

A- A A+

Συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε δηλώσεις της, η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε θετική και ουσιαστική τη συνάντηση, τονίζοντας ότι κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, ακαδημαϊκοί φορείς και κοινωνικοί εταίροι, θα κριθούν όλοι από τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στην Παιδεία. «Η αλλαγή στην Παιδεία είναι εθνική προτεραιότητα και ανάγκη, που δεν μας την επιβάλλει κανείς. Έχουμε την ευθύνη και τη δυνατότητα να την ορίσουμε μόνοι μας», επισήμανε η υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη, ανακοίνωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συμμετάσχει στον διάλογο, σημειώνοντας ότι το κείμενο των αλλαγών, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, επισήμανε, χρειάζεται επεξεργασία στις λεπτομέρειες του. «Πρέπει όλοι να επιδείξουμε αίσθημα ευθύνης. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να έχει σήμερα, αυτό το επίπεδο παιδείας. Μπορούμε και καλύτερα», τόνισε.

Ξεκινά ο διάλογος για το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, συγκαλείται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., η πρώτη Σύνοδος Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση.

Κατά τη συνάντηση θα διανεμηθεί στους φορείς (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΣΑΜΕΑ, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΟΑΕΔ, ΕΚΕΠ, ΙΔΕΚΕ, ΕΚΕΠΙΣ, ΕΟΠΠ) και θα δοθεί στη δημοσιότητα, το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση διάλογου για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή