Όλοι αθώοι για τα εικονικά τιμολόγια της ΠΑΕ Πανιώνιος

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 12:58
A- A A+

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι δέκα κατηγορούμενοι στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους -κρίνοντας πως δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες- τον Αχιλλέα Μπέο, πρώην μεγαλοπαράγοντα τη ομάδας, τη Μαρίνα Ιακωβάκη, πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και τη λογίστρια Βαρβάρα Κορκοβίλη. Για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι της Νέας Σμύρνης Γιώργος Σιότροπος και Γιώργος Κουτελάκης, καθώς και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες της ομάδας, το δικαστήριο μετέτρεψε τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της απάτης σε φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν παραγραφεί.

Στο σκεπτικό του το δικαστήριο ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι με την έκδοση εικονικών τιμολογίων δεν είχαν ίδιον όφελος και ότι με τις πράξεις τους απέκρυψαν φόρους για την ΠΑΕ.

Οι κατηγορίες αφορούσαν το διάστημα 1995 έως 2000, οπότε και σύμφωνα με τη δικογραφία η ΠΑΕ είχε εκδώσει τιμολόγια για υπηρεσίες που δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται ζημιά στην ομάδα -της οποίας μεγάλος μέτοχος ήταν ο δήμος- περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή

    Αθλητικές Μεταδόσεις