Κ. Καραμανλής: Αποφασισμένοι για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 22:57

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις υπογράμμισε εκ νέου ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου και εξαπολύοντας και πάλι δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, τόνισε πως η κυβέρνηση έβαλε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές.

Πιο αναλυτικά, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στη συμπρωτεύουσα αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο τόνισε πως η ΝΔ απέδειξε πως δίνει μάχες και τις κερδίζει, επικρίνοντας έντονα το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του: «Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε την πολεμική του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε αλλαγή αντέτασσαν ένα μονότονο "όχι"».

Αναφερόμενος στη διεθνή κρίση και αφού υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα θα συνεχιστούν, κλιμάκωσε την επίθεσή του κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μπροστά σ’ όλα αυτά, μπροστά στις συνέπειες της πρωτόγνωρης παγκόσμιας κρίσης, η Αντιπολίτευση ήταν και παραμένει απούσα. Στις πιο δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας, αδιαφορούν για τα συμφέροντα της χώρας. Μιλούν για ναυάγια και υπόσχονται θαύματα. Υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Αλλά δεν λένε από πού θα τα έβρισκαν. Δημαγωγούν. Βουλιάζουν στο λαϊκισμό. Βουλιάζουν στην ανευθυνότητα. Δεν αλλάζουν».

Σχολιάζοντας τη νέα διαφημιστική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί θλίψη: «Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα". Χωρίς κανένα θετικό μήνυμα γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση. Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν πανικού. Μεγάλου πανικού».

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική, και συγκεκριμένα για τα Σκόπια και την Τουρκία, τόνισε πως η Ελλάδα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα δίκαια και τα δικαιώματά της. Επανέλαβε πως στηρίζουμε την ευρωατλαντική προοπτική όλων των γειτόνων μας, υπογραμμίζοντας όμως παράλληλα πως «στην Ευρώπη κανένας δεν μπαίνει από το παράθυρο». Κάνοντας αναφορά και στο Κυπριακό σημείωσε πως εργαζόμαστε για την επίτευξη βιώσιμης, δημοκρατικής, ευρωπαϊκής λύσης στο πολιτικό πρόβλημα της πολύπαθης Κύπρου.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία: «Να είμαστε, λοιπόν, όλοι παρόντες την Κυριακή. Όλοι παρόντες στις εκλογές. Όποιος παλεύει για τη Θεσσαλονίκη, μετέχει. Όποιος παλεύει για τη Μακεδονία μας, μετέχει. Όποιος παλεύει για την Πατρίδα μας, μετέχει. Την Κυριακή λέμε "όχι" στη μιζέρια. "Όχι" στο μηδενισμό. "Όχι" στη στείρα άρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή