Γ. Παπανδρέου: Ούτε μία ψήφος να μην πάει χαμένη

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 20:53
UPD:21:19

Αποφασισμένος να συγκρουστεί «με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Αρεως.

Υπογραμμίζοντας εκ νέου την κρισιμότητα των εκλογών -τις οποίες χαρακτήρισε δημοψήφισμα-, ζήτησε «ούτε μία ψήφος να μην πάει χαμένη» καθώς, όπως ανέφερε, «η αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο». Αφού έβαλε εκ νέου κατά της ΝΔ για ζητήματα διαφάνειας και οικονομίας, χαρακτηρίζοντάς τη κυβέρνηση της απογραφής και της παραγραφής, σημείωσε πως η «η δημοκρατική Αθήνα απόψε μιλάει και στέλνει το μήνυμα της νίκης σε όλη την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Η νέα πορεία μας χρειάζεται όλους. Με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Την Κυριακή αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε».

Επικεντρώνοντας στα ζητήματα διαφάνειας, κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση πως βύθισε την Ελλάδα σε κρίση οικονομική, θεσμική, αξιών. Αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens με αφορμή και τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, υποστήριξε πως η ΝΔ εμπαίζει το λαό: «Λένε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη, αλλά οργανώνουν τη συγκάλυψη. Ανοιξε (σ.σ. η κυβέρνηση) τα αεροδρόμια για να κλείσει στόματα και άρχισε πανικόβλητη να συλλαμβάνει γυναικόπαιδα. Σκανδαλολογεί για να κρύψει τα πραγματικά σκάνδαλα. Δεν μπορεί να κυβερνήσει πια».

Συνεχίζοντας δεσμεύτηκε «για μια άλλη Ελλάδα» της πράσινης ανάπτυξης και της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, στην οποία θα μπει τέλος «στη βαρβαρότητα των stage» και θα στηριχθεί η πραγματική οικονομία, η οποία, όπως ανέφερε, βουλιάζει.

Επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη για τη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, τόνισε πως οι σοσιαλιστές μπορούν και διεκδικούν και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του υπέρ την αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή